Τη χθεσινή παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη και του Στέφανου Κασσελάκη στην πορεία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και το δείπνο που ακολούθησε σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη χρησιμοποιώντας τη φράση «λήξη συναγερμού». ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η κυρία Γεροβασίλη που πρωταγωνίστησε στις 4 ημέρες βρίσκεται σε δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Κασσελάκη οπότε θέλω να πιστεύω ότι μέχρι εδώ».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή ''Ώρα Ελλάδος'' η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα συνέβησαν στο συνέδριο λέγοντας ότι «αυτή η αναστάτωση, ήταν ένας αχρειάστος θόρυβος», ενώ ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι «μετά την καταφενάστατη επικράτηση Κασσελάκη πρέπει να πάψει κάθε σχέδιο υπονόμευσης και φραξιονισμός στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε: «Επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί ο κ. Κασσελάκης 4 μήνες μετά την εκλογή και πήραν την απάντησή τους από το συνέδριο. [...] Τα μέλη επιθυμούν να σταματήσει η κουλτούρα της προσωπικής ατζέντας γιατί αυτά μας πήγαν στο 17,8%».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhdw4ffd8s9)
Μεταξύ άλλων η βουλευτής ανέφερε ότι «τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν μέρα παρά μέρα, τρεις φορές την ημέρα κάθε 8 ώρες, δεν το έχω πουθενά αλλού, σαν αντιβίωση. Συνεδριάζουν τα όργανα πάρα πολύ συχνά και καλά κάνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δημοκρατικό κόμμα. Καθόλου δεν τα αγνοούμε τα όργανα και δεν πρέπει να τα αγνοούμε».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέμβασή του, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «είναι πρώην πρωθυπουργός, πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα διαμαρτυρίας και το έκανε κυβερνητικό, τοποθετήθηκε δημόσια και κρίθηκε η πρόταση. Το αν αποδοκιμάστηκε δείτε τις δημοσκοπήσεις. Έγινε μια μετατόπιση της συζήτησης από την πολιτική στα εσωκομματικά και αυτό δεν ήταν καλό».

Τέλος, η ίδια τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αδιάφορο κόμμα και εναποθέτει σε αυτόν τις ελπίδες της η κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε μια καθαρή εντολή να αλλάξει όλες τις παθογένειες που είχαν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θολό αποτέλεσμα. Οι αλλαγές θα γίνουν με τρόπο συντεταγμένο. Η επικύρωση των όποιων αλλαγών θα γίνει από το καταστάτικο».