«Καταλαβαίνω την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε μεγάλο προσωπικό πρόβλημα πρωτεύοντος να ασχοληθούν με τα δικά τους» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Μιλένα Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Διαβάστε ακόμα: Νέο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ: Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων και ο Γιώργος Καμίνης

Ερωτηθείσα για τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε ότι: «Είναι ‘’ασθενική’’ άνοδος όμως είναι σταθερή και αυτό έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του κ. Φλωρίδη για την υπόθεση των Τεμπών, σημείωσε πως: «Οι όποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται από την κυβέρνηση είναι απύθμενα υποκριτικές».

Τέλος, αναφορικά με το αν πιστεύει ότι θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ το κόμμα του κ. Λοβέρδου είπε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια ψήφος από το ΠΑΣΟΚ που θα φύγει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό θα το μάθουμε στις 9 Ιουνίου».

H  Μιλένα Αποστολάκη στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                     | Parapolitika

 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Μιλένας Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ποτέ αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί είναι ένα φθαρμένο κόμμα:

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Καταλαβαίνω την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του. Δεν μου αρέσει να σχολιάζω καταστάσεις όταν εκείνος ο οποίος τις εκφράζει βρίσκεται σε μεγάλο προσωπικό πρόβλημα αυτό όμως που θα ήθελα να πω είναι ότι σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση θα ήταν καλύτερο να ασχολούνται πρωτεύοντος με το τι συμβαίνει στον πολιτικό τους χώρο.

Ερωτηθείσα για τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και την «ασθενική» άνοδο του:

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Είναι «ασθενική» άνοδος όμως είναι σταθερή και αυτο έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία. Αυτό πρέπει να το δούμε, να το αξιολογήσουμε, να το αξιοποιήσουμε ούτως ώστε το ασθενικό να γίνει δυναμικό. Αυτός είναι ο στόχος και η προσπάθειά μας.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του κ. Φλωρίδη για την υπόθεση των Τεμπών:

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Οι όποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται από την κυβέρνηση είναι απύθμενα υποκριτικές και το λέω αυτό γιατί έχουν μεσολαβήσει καταλυτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Ξεκινάω από το μπάζωμα. Είναι ανατριχιαστικό το πως σε μια τέτοιας έκταση τραγωδία η πολιτεία πήρε αυτή την πρωτοβουλία η οποία είναι σαφές ότι θα επιβάρυνε ή θα απέκλειε τη δυνατότητα αξιολόγησης αποδεικτικών στοιχείων.

ΔΗΜ: Έχετε πεισθεί ότι αυτό έγινε για να αποκρυβούν στοιχεία;

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Μα γιατί άλλο έγινε! Επειδή είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις αστυνομικές σειρές τύπου CSI γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε εγκλήματα μικρότερης έκτασης όπου έχεις έναν νεκρό ο χώρος του εγκλήματος απομονώνεται για πάρα πολλές μέρες, εδώ είχαμε ανθρώπινη τραγωδία. Δεύτερον, ο κ. Αγοραστός μεθοδικά κλήθηκε καθυστερημένα στην επιτροπή ούτως ώστε έχοντας αποκτήσει πλέον την ιδιότητα του κατηγορούμενου να επικαλείται το δικαίωμα σιωπής και στην προφανή ερώτηση «ποιος του έδωσε την εντολή να επέμβει με μπουλντόζες» επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής. Και στην επίμονη κλήση μας στον πρόεδρο της επιτροπής και στην πλειοψηφία να κληθεί ο κ. Τριαντόπουλος η απάντηση που πήραμε στις 20 Φεβρουαρίου ήταν το κλείσιμο των εργασιών της επιτροπής με την απάντηση ότι κλήθηκαν 35 μάρτυρες, αφιερώθηκαν χιλιάδες ώρες και δεν χρειάζονται άλλοι μάρτυρες γιατί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για αντιπολιτευτικούς λόγους. Με θλίψη μου άκουσα τον πρωθυπουργό χθες να επαναλαμβάνει όλο αυτό το αφήγημα διανθισμένο από το ανθρώπινο λάθος. Άρα όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, οι πρωτοβουλίες τροποποίησης του ποινικού κώδικα με πρόσχημα και τα Τέμπη είναι ένοχες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε αυτό το οποίο γίνεται στην προσβολή στη μνήμη αυτών των ανθρώπων και στον άφατο πόνο των οικογενειών τους.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες είναι ανοιχτές, αναμένουμε να δούμε τη δικογραφία και μέσα από αυτό να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες η ΝΔ στέρησε από την επιτροπή γιατί μέσα στη δικογραφία θα υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων από αυτούς που εμείς θέλαμε να κληθούν και για να μη μασάμε τα λόγια μας η κυβερνηση δεν ήθελε μέσα από το κανάλι της Βουλής αυτές οι καταθέσεις να είναι δημόσιες και να μπορέσει να τις ακούσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Θα έπρεπε να έρθουν κρίσιμοι μάρτυρες εφόσον η ΝΔ δεν το ήθελε για να μην ακουστούν σε δημόσια μετάδοση αυτά που θα έλεγαν, εμείς θα μελετήσουμε τη δικογραφία αυτό το οποίο το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι δεν θα κάνει είναι να βγάλει ένα πόρισμα μέσα στα εννέα συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον ευτελισμό των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που είναι προσβολή σε ότι έχει συμβεί στον τόπο μας.

Ερωτηθείσα αν από την ακροαματική διαδικασία έχει εντοπίσει πιθανότητες ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα:

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Είμαι ένα μέλος της επιτροπής έχω δύο άξιους συναδέλφους μου, τον Α. Πάνα και τον Γ. Νικητιάδη, θα ολοκληρώσουμε τις ενέργειες με βάση αυτά που σας είπα άρα δεν θα δεσμεύσω την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και δεν θα πω τίποτα. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι κατά την άποψή μου και σε αντίθεση με το βασικό κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους η αιτιώδη συνάφεια ανάμεσα στη διαχείριση της 717 και την μη υλοποίησή της και ολοκλήρωσή της με το έγκλημα των Τεμπών είναι προφανής.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ το κόμμα του κ. Λοβέρδου:

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια ψήφος από το ΠΑΣΟΚ που θα φύγει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό θα το μάθουμε στις 9 Ιουνίου.