«Κακώς γκρέμισαν το μνημείο της Marfin και κακώς θα φύγουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Να μείνουν εκεί μέχρι να γίνει το μνημείο για να υπογραμμίσουν την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση στην υπόθεση. Πρέπει να μείνουν τα ονόματα εκεί για να θυμίζουν σε αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή τις ευθύνες τους» δήλωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και στέλεχος της Νέας Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
«Να γίνει και ένα μνημείο και για το Μάτι και εκεί υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες του κράτους», συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου.

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές ο κ. Κούλογλου είπε: «Σήμερα συνεδριάζει η Νέα Αριστερά και αποφασίζεται η υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή».

Ο κ. Κούλογλου σχολίασε και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Στον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα υπάρξουν τριγμοί και νέες διασπάσεις. Έφυγαν στελέχη γιατί χαρακτήριζαν τοξικό το συνέδριο, ένα θέαμα για υποκρισία. Ρόλοι παίχτηκαν», είπε ο κ. Κούλογλου.

O   Στέλιος Κούλογλου   στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                   | Parapolitika

Τι είπε ο Στέλιος Κούλογλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, κος Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή την καταγραφή των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Έγινε μια συμβολική πράξη ακριβώς για να υπογραμμίσει τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτικής εξουσίας για το δυστύχημα επομένως όταν του κ. Βορίδη δεν του αρέσει αυτό, δεν του αρέσει η απόδοση πολιτικών ευθυνών γιατί θίγει την κυβέρνηση.

Κακώς γκρέμιζαν το μνημείο της Marfin γιατί αυτά τα θύματα ήταν θύματα μιας πολύ ταραγμένης εποχής και μιας εγκληματικής ενέργειας και τώρα κακώς θα φύγουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη και νομίζω ότι μέχρι να γίνει αυτό το μνημείο καλό θα είναι να μείνουν για να υπογραμμίσουν την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση στην υπόθεση. Πρέπει να μείνουν τα ονόματα εκεί για να θυμίζουν σε αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή τις ευθύνες τους.


Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει και ένα μνημείο για τους νεκρούς στο Μάτι

Ασφαλώς να γίνει και ένα μνημείο στον τόπο της τραγωδίας και πρέπει να γίνει γιατί και εκεί υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που αφορούν τον τρόπο που ανασυγκροτήθηκε η Ελλάδα, την έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού και όλα τα λάθη που γίνανε εκείνο το βράδυ.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Σήμερα έχουν τη συνδιάσκεψη, θα την παρακολουθήσω και ανάλογα με τις θέσεις θα δούμε αν θα συμφωνήσουμε. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν ριζοσπαστικές δημοκρατικές λύσεις για την ελληνική κοινωνία. Μια δημοκρατική επανάσταση χρειάζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τίποτα δεν πάει καλά.

Ερωτηθείς αν βλέπει νέα διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ

Σίγουρα θα υπάρξουν μεγάλοι εσωτερικοί τριγμοί και διασπάσεις και αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους μια ομάδα στελεχών, κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα τα οποία λένε ότι ήταν τοξικό το συνέδριο και λοιπά. Αυτό το συνέδριο ήταν μια τραγωδία, ένα θέαμα, μια υποκρισία δηλαδή ρόλοι παιχτήκανε εκεί. Δεν γίνεται έτσι η πολιτική σε ένα κόμμα μάλιστα που έπρεπε κανονικά να ανασυγκροτείται για να αντιμετωπίσει την κρίση του και την πτώση του.