Σε πυρετώδεις ρυθµούς προετοιµασιών για το πανηγυρικό 15ο Τακτικό Συνέδριο βρίσκεται η Νέα ∆ηµοκρατία. Το Συνέδριο, το οποίο συµπίπτει µε τη συµπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του κόµµατος από τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο το τριήµερο 5-7 Απριλίου. Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής µόνο τυχαία δεν είναι.

Πρόκειται για χώρο µε ξεχωριστούς συµβολισµούς, καθώς εκεί ο ιδρυτής της Ν.∆., Κωνσταντίνος Καραµανλής, υπέγραψε τη συµφωνία ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Μετά την πρώτη σκιαγράφηση που έγινε για τα όσα θα συµβούν σε περίπου έναν µήνα από σήµερα, η «γαλάζια» οµάδα του Κ. Μητσοτάκη αναµένεται να καταλήξει άµεσα τόσο στα µέλη που θα απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή όσο και στις θεµατικές που θα συζητηθούν στην κορυφαία κοµµατική εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα: Συνέδριο ΝΔ: Γιορτή για τα 50 χρόνια με επετειακό σήμα - 5 έως 7 Απριλίου στο Ζάππειο, 11 Μαρτίου προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Ανάµεσα στα µέλη της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης, Γιάννης Σµυρλής, Νίκος Ρωµανός, Στέλιος Κονταδάκης, Ορφέας Γεωργίου, Μαρία Συρεγγέλα, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και η Κατερίνα Χρυσοπούλου. Ο γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας, είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να οργανώσει τις θεµατικές ενότητες που θα συζητηθούν στο επετειακό Συνέδριο. Μεγάλη έµφαση αναµένεται να δοθεί στην κοινωνική πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ν.∆. στα χρόνια της διακυβέρνησής της. Φυσικά, δεν θα µπορούσε να λείπει από το Συνέδριο µια συζήτηση για την οικονοµία, ενώ στην ατζέντα είναι και ο ψηφιακός µετασχηµατισµός που έφερε η Ν.∆. στη χώρα.

Με ορίζοντα το ορόσηµο της 9ης Ιουνίου το Συνέδριο της ΝΔ

Τέλος, και µε ορίζοντα το ορόσηµο της 9ης Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, αναµένεται να τονιστεί η ευρωπαϊκή πορεία που έχει διαγράψει η χώρα επί Ν.∆. Επίσης, αναµένεται να παρουσιαστεί ένα βίντεο µε τους σηµαντικότερους σταθµούς στην 50χρονη πορεία της Ν.∆., από την ίδρυσή της µέχρι και τη νίκη του περασµένου καλοκαιριού. «Φέτος συµπληρώνονται 50 χρόνια ιστορίας της παράταξής µας, της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πενήντα χρόνια στρατηγικών επιλογών για την πατρίδα µας και στιβαρών πολιτικών προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Η Ν.∆. ως κόµµα αρχών και αξιών, µε βαθιές ρίζες στην κοινωνία, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, µακριά από ακραίες φωνές, εκφράζοντας φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες, µε επίκεντρο τον άνθρωπο. Είµαστε πολύ υπερήφανοι που τόσα χρόνια αποτελούµε έναν σταθερό πόλο του ελληνικού πολιτικού συστήµατος. Το Συνέδριό µας για τα 50 χρόνια θα είναι µια µεγάλη γιορτή, ένα ιστορικό Συνέδριο για όλες και όλους που τιµούν τη Ν.∆. µε την εµπιστοσύνη τους εδώ και πέντε δεκαετίες», δήλωσε στο «S» ο γενικός γραµµατέας του κόµµατος, Γιάννης Σµυρλής.