Συνάντηση με πρυτάνεις στη Βουλή, έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ακούει τους ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και παρουσιάζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «για τον ορθό τρόπο λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, με αναθεώρηση του άρθρου 16, με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και με ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Αυτό υπογράμμισε στην εισήγησή του νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «αν θέλουμε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, το 85% των φοιτητών στην Ευρώπη πηγαίνει σε δημόσια πανεπιστήμια, γι’ αυτό η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Αυτό που επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αλλά για διευθέτηση συμφερόντων και θέτει το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ένα μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, το οποίο συνεργάζεται με ένα fund, να κάνει στην Ελλάδα ένα μη κρατικό και μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο.

androylakis-prytane-03-20240304
androylakis-prytane-04-20240304
androylakis-prytane-05-20240304
androylakis-prytane-02-20240304

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Ιωάννης Χατζηγεωργίου Πρύτανης ΕΜΠ, Σπυρίδων Κίντζιος Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Γεώργιος Κορμέντζας Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταύρος Καμινάρης Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετείχαν ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο Διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος και ο Προϊστάμενος της Κ.Ο. Χάρης Δημακαρέας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkxqgsrqjk9)

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ.