«Νομίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, ήδη εξελίσσεται ένας προγραμματισμός ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα», απάντησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι προλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει το δημοσκοπική διαφορά.

Ο κ. Ρήγας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, λέγοντας ότι δεν υιοθετεί τέτοιου είδους ρητορική, ενώ επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των Τεμπών.

Απέφυγε να σχολιάσει την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οφείλουν όλοι να κρίνονται από τον δημόσιο λόγο τους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ν. Παππά

Π. ΡΗΓΑΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω πράγματα τα οποία παίρνει την ευθύνη ο καθένας που τα λέει. Δεν είναι στη ρητορική τη δική μου και δεν χρησιμοποιώ ποτέ εγώ τέτοιους όρους. Όμως με τον τρόπο που γίνεται και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. να γίνει συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών και με τα στοιχεία τα οποία βγαίνουν συνεχώς όπως σήμερα στην Εστία, ότι έχουν δοθεί 330.000 ευρώ με εντολή του κ. Τριαντόπουλου για την κάλυψη της περιοχής, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά θέλουν άμεση διερεύνηση.
Δεν χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις στον πολιτικό μου λόγο, όσο και αν είναι η πολιτική αντιπαράθεση σκληρή. Είναι θέμα δικού μου αξιακού.

Με αφορμή την παρέμβαση του κ.Τσίπρα

Π. ΡΗΓΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο. Είναι πρώην πρωθυπουργός, είναι πρώην πρόεδρος του κόμματος, είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, αλλά για ό,τι λέμε στον δημόσιο λόγο, κρινόμαστε όλοι. Όλοι κρινόμαστε με τις στάσεις μας πάντα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι προλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει το δημοσκοπική διαφορά

Π. ΡΗΓΑΣ: Νομίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, ήδη εξελίσσεται ένας προγραμματισμός ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει όποιος παρεκκλίνει της κομματικής γραμμής να αντιμετωπίζεται πειθαρχικά

Π. ΡΗΓΑΣ: Εγώ δεν ήμουν ποτέ των πειθαρχικών μέτρων. Ήμουν, όμως, της συλλογικής και του απόλυτου σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων. Εγώ το έχω τηρήσει όλα τα χρόνια και κανείς δεν ξέρει αν και πότε είχε διαφωνία σε κάτι είτε ήμουν γραμματέας είτε ήμουν υπουργός. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν έχει να κάνει με σιωπητήριο, έχει να κάνει με την υπεράσπιση των πολιτικών θέσεων των οποίων έχουμε και πρέπει να έχουμε όλοι.
Θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά. Ο Στ.Κασσελάκης δεν είναι υπό αμφισβήτηση και, όταν ένας πρόεδρος έχει εκλεγεί, πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία του. Δεν τον έχουν αφήσει οι συγκυρίες και τα γεγονότα να αποδείξει και να ξεδιπλώσει την πολιτική πρόταση, η οποία είναι συλλογική, άρα οφείλουμε αυτό να το κάνουμε, όλοι και όλες μας θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό.