Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πρόσφατη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή την παρέμβασή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της «Καθημερινής», ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, σχολίασε ότι «θα ήταν πιο χρήσιμο να είχε μιλήσει νωρίτερα, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να αναπτύξει πολιτικό σχέδιο και να συγκροτήσει ταυτότητα για την Αριστερά του 2024, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διστάζει να πάρει ξεκάθαρη θέση σε σημαντικά ζητήματα, όπως το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι «δεν αντιμετωπίζεται χτίζοντας φράχτες στον Έβρο».

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει μιλήσει από την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019», σχολίασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

«Ήταν ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Συνέδριο της Καθημερινής και μου έκανε εντύπωση η αυτοκριτική που έκανε. Τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς θεωρούμε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, το 2019, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο για το κόμμα και ενδεχομένως να είχε τραβήξει άλλη ρότα η αντιπολίτευση.

Ο χρονισμός έχει σημασία στην πολιτική, το πότε επιλέγεις να την κάνεις. Χρειάζεται γενναία αυτοκριτική για να εντοπίσεις λάθη και παραλείψεις, να δεις γιατί η κοινωνία γυρνά την πλάτη στην Αριστερά. Πάντως, ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να ενταχθεί στον εκλογικό προγραμματισμό στης Νέας Αριστεράς».

«Η Αριστερά έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας»

«Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να μπορέσει να γεφυρώσει και να εμπνεύσει. Στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη επικρατούσε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού. Πέρασαν χιλιάδες άτομα, ενεγράφησαν 1.300 και πολλοί περισσότεροι πολίτες παρακολούθησαν. Ήταν μια ενθαρρυντική στιγμή για εμάς που ανεβάζει ψηλά τον πήχη των ευθυνών μας, καθώς πρέπει να ανταποκριθούμε σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη.

Υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία το οποίο γίνεται αντιληπτό και στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι βιώνουν την ακρίβεια και την πυροδότηση του πληθωρισμού, ειδικά σε κατηγορίες όπως είναι τα τρόφιμα.  Από την άλλη, υπάρχει ανησυχία σε σχέση με ζητήματα όπως η δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος και την ίδια στιγμή βλέπουμε μια ανίσχυρη κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει τα πατήματά της και που έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας».

«Να συγκροτήσει τη δική της ταυτότητα η Νέα Αριστερά, δεν θα επιστρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Αριστερά είναι να συγκροτήσει δική της ταυτότητα, να έχει ένα αριστερό πρόταγμα το οποίο να πατά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και μέσα από ένα νέο ύφος και ήθος να μπορέσει να αποτελέσει μια πολιτική δύναμη που θα ξαναδώσει ελπίδα στους πολίτες. Η Νέα Αριστερά χρωστά στην κοινωνία να αποτελέσει δύναμη πολιτικής αντιπροσώπευσης και έχει σκοπό να μείνει. Δεν θα επιστρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Προϋπήρχαν παθογένειες στον ΣΥΡΙΖΑ και κορυφώθηκαν με την έλευση Κασσελάκη στην ηγεσία»

«Υπάρχουν πολλές παγίδες για τη Νέα Αριστερά, όπως η επανάληψη του ΚΚΕ Εσωτερικού ή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η κρίση αξιοπιστίας της Αριστεράς σήμερα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πολιτικό σχέδιο, να συγκροτήσουμε ταυτότητα για την Αριστερά του 2024 και όχι να επαναλάβουμε την Ιστορία. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να τα ρίξουμε όλα στη νέα πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπήρχαν παθογένειες οι οποίες κορυφώθηκαν με γεωμετρική πρόοδο με την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία».