Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή emails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε η υπουργός Εσωτερικών, Nίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ERT News.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τα emails και ακολούθως ανέφερε ως προς το υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών.


Νίκη Κεραμέως: «Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση»

«Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023, ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», σημείωσε.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργό, δόθηκε οδηγία για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠ.ΕΣ. για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό, γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ανέφερε.

«Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες, μεταξύ αυτών και χωρών όπου δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές, και τις 23.000 αιτήσεις», είπε η κ. Κεραμέως σχετικά με την επιστολική ψήφο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czlmnd9vdofd)