Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90,1 FM, στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. 

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, τόνισε πως «προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ακρίβειας και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και νομίζω ότι πέρα από τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το εισόδημα των πολιτών και σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προσπαθούμε με διάφορα εργαλεία να ρυθμίσουμε με τέτοιον τρόπο την αγορά ώστε πράγματι να έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

«Όσον αφορά τις αναφορές που έχουν γίνει από τους Έλληνες του εξωτερικού, έχει ήδη επιληφθεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, νομίζω η κυρία Ασημακοπούλου έχει δώσει τις εξηγήσεις της. Αυτό που αφορά την κυβέρνηση και από την υπουργό Εσωτερικών έχει υπάρξει επίσημα ανακοίνωση ότι δεν έχει δοθεί κάποια λίστα που να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας και νομίζω ορθά το υπουργείο Εσωτερικών και η κυρία Κεραμέως και ο κ. Λιβάνιος επέλεξαν να υπάρξει και μια διαδικασία εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί και η ασφάλεια των συστημάτων». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα γίνει εσωτερικός έλεγχος προκειμένου «να μην υπάρχει καμία σκιά».

Απαντώντας ο κ. Κοντογεώργης στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει θέμα με τη συμμετοχή της κυρίας Ασημακοπούλου στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο σε περίπτωση που η Αρχή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εντελώς αντιθεσμικά ελήφθησαν και χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα στοιχεία, τόνισε πως «δεν χρειάζεται να κάνουμε εικοτολογίες. Υπάρχει εν εξελίξει μια έρευνα. Όλα αυτά θα εξεταστούν υπό το πρίσμα που επιτάσσει ο νόμος, όμως από εκεί και πέρα σημασία έχει ότι μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως έχει να κάνει με την επιστολική ψήφο, σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν αμφιβόλω, ίσα-ίσα βλέπουμε μια αυξημένη συμμετοχή και των αποδήμων αλλά και των Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας».