Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σε «φορτισμένο» κλίμα ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν μίλησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Η ΝΔ ήθελε ουσιαστικά να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια για επιστολική ψήφο και μη κρατικά ΑΕΙ και στο ν/σ για τα ομόφυλα ήθελε να τα ψηφίσουμε μαζί και το πέτυχε» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος δεν κατανόησε τις θέσεις μας και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

Ακολούθως υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τον Στέφανο Παραστατίδη να φτιάξει μία επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ, «αλλά ο Στέφανος δεν μας κάλεσε ποτέ». Αμέσως μετά το κλίμα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν ο βουλευτής Αρκαδίας επικαλέστηκε τις θέσεις που εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2006 σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και ο Νίκος Ανδρουλάκης τον ρώτησε τι αντιπροτείνει σχετικά με το νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον κ. Κωνσταντινόπουλο ότι ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε μίλησε για μη κρατικά πανεπιστήμια χωρίς αναθέωρηση προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να έχει σεβασμό απέναντί του.

Στη συνέχεια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εγκάλεσε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για κοπτοραπτική σχετικά με τα λεγόμενα του για τον πρώην πρωθυπουργό με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να του ανταπαντά ότι κανείς δεν θα πάψει να λέει τις απόψεις του.