Μας παραξένεψε, ομολογουμένως, η πρόχειρη και βιαστική, όπως αποδεικνύεται, επισήμανση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία στις χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούν να διενεργούνται στα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ετέθησαν από σήμερα σε πλήρη εφαρμογή για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, έχουν περιληφθεί επίσης οι… μεταμοσχεύσεις.

 Πράγματι, στην πολύ μεγάλη λίστα με τους κωδικούς των χειρουργικών επεμβάσεων, την οποία περιλαμβάνει η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εφαρμογή του νέου θεσμού των απογευματινών χειρουργείων, διαβάζουμε και τις μεταμοσχεύσεις.

 Εμείς ρωτήσαμε και από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζουν ότι η εν λόγω λίστα αφορά όλους τους κωδικούς των χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες διενεργούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, και όχι μόνον τους κωδικούς για τις επεμβάσεις, οι οποίες θα διενεργούνται και στα απογευματινά χειρουργεία.

 Άλλωστε,  λίστα με το σύνολο των κωδικών είναι τεράστια, μας εξηγούν από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι κωδικοί των επεμβάσεων, οι οποίες θα διενεργούνται και στα απογευματινά χειρουργεία δεν υπερβαίνουν περίπου τους σαράντα.