Στο Ηράκλειο έφτασε το πρωί της Τετάρτης 6/03 η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην Κρήτη.

*Διαβάστε εδώ: Δένδιας: Ενημερώθηκα από τον αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα

Πρώτος σταθμός της υπουργού ήταν η Περιφέρεια, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία μεταξύ άλλων των αντιπεριφερειαρχών Γωγώς Μηλάκη και Νίκου Συριγωνάκη.

Στη συνέχεια, η κ. Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στα Ενετικά Τείχη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό.

mendoni
lina_mendoni
mendoni_hrakleio


Στα Ενετικά Τείχη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της υπουργού είναι αρκετά σφιχτό, με συνεχείς επαφές και συναντήσεις, καθώς επίσης και επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


Το ζήτημα της Κνωσού

Εκτός από το ζήτημα της Κνωσού, που θα έχει παγκόσμιες προεκτάσεις και εμβέλεια η ένταξή της στην UNESCO και το οποίο, όπως φαίνεται, είναι στην ατζέντα της υπουργού, κατά την επίσκεψή της στο νησί η κ. Μενδώνη θα έχει επαφές και στον Δήμο Ηρακλείου, που πρωτίστως διεκδικεί ξανά ύστερα από μία δεκαετία τη χρήση και την αρμοδιότητα των Ενετικών Τειχών, θέμα για το οποίο υπήρξαν «αγκάθια» κατά το παρελθόν.


Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης της υπουργού

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο έχει ως εξής:

* Σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου:

- Στις 11 το πρωί συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

- Στις 13:30 η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στα Ενετικά Τείχη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό.

- Στις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

- Στις 18:30 θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Ibis Styles Heraclion Central».

- Τέλος, στις 7 το απόγευμα, η υπουργός θα μεταβεί ξανά στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα εγκαίνια εκθεσιακής δράσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων».

* Αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου:

- Στις 10 το πρωί η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον δήμαρχο Ηρακλείου.

- Στις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον κ. Καλοκαιρινό και τον κ. Αρναουτάκη, θα μεταβεί για αυτοψία στην Κνωσό.

- Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι αυτοψία με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλη Κοσοσάλη, στις ανασκαφές Σακελλαράκη στις Αρχάνες.

- Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει αυτοψία και στο Μουσείο Κεραμικής με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

- Τέλος, στις 6:30 μ.μ. η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων.

* Μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου:

- Στις 10:30 η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

- Στις 11 το πρωί η υπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον Άγιο Μηνά με τον Αρχιεπίσκοπο και τον περιφερειάρχη Κρήτης.

- Τέλος, στις 12 το μεσημέρι η κ. Μενδώνη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργο Αθανασάκη, και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ, κ. Γιώργο Μαυρογιάννη και κ. Βαγγέλη Κουτάντο, για το Δικταίο Άντρο.

*Πηγή: neakriti.gr