«Όταν ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε δεν θα μπούμε εμπόδιο στην αναθεώρηση γνώριζε τις γνωμοδοτήσεις», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

«Εμείς εδώ διαλέγουμε να εμπιστευτούμε γνωμοδοτήσεις κορυφαίων καθηγητών του Συνταγματικού και του Διοικητικού Δικαίου, έχοντας αντλήσει πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που υπήρχαν στις γνωμοδοτήσεις. Κύριε Δουδωνή, ήταν χάρμα οφθαλμών να σας ακούω να διαφωνείτε με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Αλιβιζάτο. Είμαι βέβαιος πως σας άκουγαν και αυτοί», ανέφερε αρχικά.

«Απλώς ήθελα να πω πως όταν ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε στις 20/12 ότι δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων γνώριζε και τις συνταγματικές γνωμοδοτήσεις πάνω στις οποίες το νομοσχέδιο βασίζεται», συνέχισε.

«Εσείς εδώ, λοιπόν, χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα ως φύλλο συκής. Αυτό κάνετε. Αλλά ήταν τελείως αντιληπτό ότι η σημερινή σας τοποθέτηση ερχόταν σε συνέχεια των διαφωνιών που είχατε χθες», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δουδωνής αποτελεί στενό συνεργάτη και τακτικό συνομιλητή του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.