Για σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και για προσπάθεια αντισυνταγματικής μεθόδευσης, καταστρατήγησης του Συντάγματος με απροκάλυπτα χαρακτηριστικά. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αναφερόμενος στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε πως «η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας όταν προσπαθεί να μας πείσει για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, εφόσον με τις συνταγματικές προβλέψεις δεν τα πάει καθόλου καλά ο κ. Μητσοτάκης».

Συνέχισε τονίζοντας πως η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις, καθώς δεν τα ονομάζει ιδιωτικά αλλά μη κρατικά και τόνισε πως επιδιώκει την «ανωτατοποίηση των κολεγίων του ενός ορόφου».

«Για να μας πείσετε, ο κ. Πιερρακάκης μας είπε ότι το Σύνταγμα δεν είναι τοτέμ», σημείωσε διερωτώμενος γιατί, εφόσον μπορεί να γίνει μια τέτοια ερμηνεία του Συντάγματος, δεν προχωρούσε τόσα χρόνια η κυβέρνηση τα ιδιωτικά ΑΕΙ.  Τέλος τόνισε ότι η απάντηση είναι ότι «η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν χωρεί καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16».

Ακόμη ανέφερε και το ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 και διαστρεβλώνει το νόημά του, σχολιάζοντας ότι «για να τακτοποιήσετε κολλητούς και να παίξετε το παιχνίδι της εξουσίας με μεγάλη ευκολία, βαφτίζετε το κρέας ψάρι».