«Πυρά» κατά του Σταύρου Κοντονή εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιάη οποία σχολίασε τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του κόμματος στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήσεις στον κ. Κοντονή για το παρα-σύστημα που παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη, δήλωσε ότι «ο κ. Κοντονής δεν είναι μέλος του κόμματος. Δεν ήρθε ο κ. Κοντονής να ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και κάνει δηλώσεις και συνεντεύξεις σε εφημερίδες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «εγώ θυμάμαι τον κ. Κοντονή να είναι δίπλα στον κ. Παπαγγελόπουλο και να λέει ότι "είναι όχι σκάνδαλο μόνο σαν της Siemens ακόμη μεγαλύτερο", τι έπαθε ο κ. Κοντονής ξαφνικά μετά τη βούλησή του να αυτοδιαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι σας θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε με τον κ. Τσίπρα και κάνανε περιοδεία στη Ζάκυνθο, τι άλλαξε αμέσως μετά; Τότε δεν υπήρχαν οι ενστάσεις του για το σκάνδαλο της Novartis και όλα αυτά που καταγγέλλει;».

Βούλα Κεχαγιά: Όσο πιο ενισχυμένος θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές τόσο καλύτερο για την κοινωνία

Συγκεκριμένα, η κα. Κεχαγιά τόνισε ότι «όσο πιο ενισχυμένος θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές τόσο καλύτερο για την ελληνική κοινωνία. Ο στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα αλλά αν είναι για παράδειγμα πχ τρίτο κόμμα αλλά η απόσταση είναι 0,1 ή 0,2 από το δεύτερο κόμμα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα».

Μάλιστα, σχολίασε ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σύγκριση και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ότι τότε δε θα γίνει αντιληπτό μόνο το πώς κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πως κινήθηκε η κυβέρνηση με το 41% και τι ποσοστό θα πάρει.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες οργανώσεις διαβεβαίωσε ότι η Κουμουνδούρου θα δώσει αναλυτικά στοιχεία όταν θα έχει συγκεντρώσει από όλες τις οργανώσεις τα αποτελέσματα.

«Επίσης να σας πω ότι στο 70% των εκλογών για τις οργανώσεις μελών δεν έγιναν εκλογές γιατί προκαταβολικά υπήρξαν συναινέσεις ως προς την συγκρότηση των μελών που θα συμμετέχουν στις νομαρχιακές», συμπλήρωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη»

Έπειτα, η κα. Κεχαγιά ρωτήθηκε για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη με τους αστακούς, η οποία απάντησε ότι δεν βλέπει κάτι μεμπτό σε μία εταιρεία που έχει δύο καΐκια που μετέφεραν αστακούς.

Κληθείσα να σχολιάσει τη μαζική επίθεση που δέχθηκαν τα δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη και την επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι τα δύο περιστατικά είναι διαφορετικά.

«Είναι άλλο η ομοφοβική και η άκρως φασιστική επίθεση που δέχτηκαν τα δύο νέα παιδιά από έναν όχλο και άλλο πράγμα μια φραστική επίθεση από τέσσερα μεμονωμένα άτομα που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης. Αλλά και τα δύο είναι καταδικαστέα», δήλωσε στα Παραπολιτικά.

Μάλιστα,  η κα. Κεχαγιά αναφέρθηκε και στις προτάσεις που πρόκειται να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης  το προσεχές διάστημα, κάνοντας λόγο ότι «θα υπάρξουν προτάσεις και για τον ΦΠΑ και αν ενθυμούμαι καλά στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει για κάποια συγκεκριμένα προϊόντα που είναι προϊόντα βασικής ανάγκης να υπάρξει ακόμα και μηδενισμός ΦΠΑ ή να πάει στο χαμηλότερο συντελεστή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αυτό το έχει πει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου και του κ.Κασσελάκη όπως θα διατυπωθούν αύριο γιατί η ομιλία του είναι ακόμα υπό επεξεργασία».

Σε σχέση με την κριτική της  κυβέρνησης για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι κοστολογημένες, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοστολογημένο, όταν δοθεί στην τελική μορφή του και θα είναι κοινωνικά δίκαιο.

Κεχαγιά για Τέμπη: Η κοινωνία ζητάει δικαίωση και δικαιοσύνη

«Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι ο κ. Καραμανλής έχει ευθύνες οι οποίες δεν είναι μόνο πολιτικές είναι και ποινικές, είναι και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι επιπλέον και η κοινωνία. Η κοινωνία ζητάει δικαίωση και δικαιοσύνη», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «βλέπουμε το πόρισμα της ΝΔ, η οποία εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, να απαλλάσσει τους πάντες, να μην βλέπει καν πολιτικές ευθύνες, δεν θα πω εγώ για ποινικές, και να βρίσκει μόνο ανθρώπινα λάθη και παραβιάσεις των γενικών κανονισμών δηλαδή φταίει μόνο ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός. Ακόμη για την οικονομία της συζήτησης να πηγαίναμε στον σταθμάρχη, ο σταθμάρχης μόνος του μπήκε ως ακατάλληλο πρόσωπο και διορίστηκε στη συγκεκριμένη κομβική θέση; Εκπλήσσομαι από το θράσος που δείχνει το κυβερνών κόμμα να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μην πάμε στην περίπτωση του μπαζώματος που εκεί έρχονται κάθε μέρα νέες αποκαλύψεις».

«Η Δικαιοσύνη είναι ένα καταφύγιο σε ένα κράτους δικαίου»

«Πάντα η Δικαιοσύνη είναι ένα καταφύγιο σε ένα κράτος δικαίου», τόνισε η Βούλα Κεχαγιά και συμπλήρωσε ότι «όταν ένα κράτος δικαίου εφαρμόζει τις αρχές και τις αξίες του τότε φυσικά η Δικαιοσύνη είναι ένα καταφύγιο ασφαλές, όταν ένα κράτος δικαίου παραβιάζει αυτές τις αρχές και θέλει να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη τότε υπάρχει πρόβλημα».