Ο δήμαρχος Καρδίτσας, κος Βασίλης Τσιάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα δώσει κάποιο αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση θεσμικών φορέων και αγροτών της περιοχής με τον Πρωθυπουργό.

Β.ΤΣΙΑΚΟΣ: Σαφώς και θα δώσει. Ήταν τιμή που μας κάλεσε ο πρωθυπουργός για να μας παρουσιάσει επίσημα το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που είδαμε είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο προβλέπει ανασχέσεις των νερών στα ορεινά, προβλέπει φράγματα του Μουζακίου, το φράγμα της Πύλης. Αυτά είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδια τα οποία θα δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αυτό όμως το οποίο ζητήσαμε είναι τα βραχυπρόθεσμα σχέδια, να πάμε από την αντιπλημμυρική προστασία που υπάρχει, να πάμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση για να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον κόσμο. Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ θετικός, το σχέδιο μας είπε ότι προβλέπει αυτά τα μικρά φράγματα ανάσχεσης στα ορεινά για να μην φεύγουν απότομα τα νερά προς τον κάμπο.

Β.ΤΣΙΑΚΟΣ: Θα πρέπει να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου που έχει χαθεί. Η Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει τρεις φορές, είναι λυπηρό να βλέπουμε σε μια καταιγίδα ή σε μια βροχή να ανεβάζουν τα αυτοκίνητα στις πλατείες γιατι φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουμε.

Β.ΤΣΙΑΚΟΣ: Ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί η μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου. Αυτό ήταν μια ανακοίνωση την οποία τη δεχτήκαμε με ανακούφιση και περηφάνια γιατί για πρώτη φορά από επίσημα χείλη ακούγεται ότι θα προσπαθήσει να ξεμπλοκάρει ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Μιλάμε για μεταφορά νερού 250 εκατομμυρίων κυβικών περίπου το χρόνο από νερό το οποίο χύνεται στον Αμβρακικό. Πιστεύω αν ολοκληρωθεί αυτό δεν θα μιλάμε πλέον για ερημοποίηση της Θεσσαλίας.