Ανθρώπινα και ως γονιός που κατανοεί ότι "κανένα πόρισμα δεν θα φέρει πίσω τα παιδιά που χάθηκαν" μίλησε στο τέλος της παρουσίασης του πορίσματος της ΝΔ, ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, παρουσιάζοντας τα κύρια σημεία του πορίσματος.

Ο βουλευτής ανέφερε πως "ως πολιτικός, μέλος μιας από τις πιο επίπονες Εξεταστικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί ποτέ, προσπάθησα να παραθέσω στοιχεία που θεωρούμε ως Επιτροπή ότι φωτίζουν πτυχές της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών, αισιοδοξώντας ότι με το πόρισμα που καταθέτουμε, το έργο της δικαιοσύνης θα γίνει πιο βατό. Ως γονιός, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν αρκεί.

Γιατί κατανοώ ότι κανένα πόρισμα δεν θα φέρει πίσω τα παιδιά που χάθηκαν, ενώ οι γονείς τους τα περίμεναν με χαρά να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Γιατί κατανοώ ότι οι λέξεις Εξεταστική, Επιτροπή, Πόρισμα, δεν σημαίνουν παρά ελάχιστα σε όσους γονείς γέμισε ξαφνικά η ζωή τους με απόλυτο κενό, εξαιτίας μιας ανείπωτης τραγωδίας" συμπλήρωσε.

Τσαβδαρίδης: Να βρουν γαλήνη, μέσα από την τιμωρία όσων αποδειχθεί ότι ευθύνονται για τον σιδηροδρομικό εφιάλτη των Τεμπών 


Ο εισηγητής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι  "όμως που δεν κατανοώ ούτε κατά το ελάχιστο, είναι το πόσο απίστευτα δύσκολο είναι για έναν γονιό που έχει χάσει το παιδί του με αυτόν τον τρόπο, να αγωνίζεται με σθένος και αποφασιστικότητα να βρει δικαίωση".

Και επειδή δεν το κατανοώ, μιας και κανείς που δεν το βίωσε δεν μπορεί να το κατανοήσει, το θαυμάζω απεριόριστα και υποκλίνομαι με ταπεινότητα.

Το μόνο που προσεύχομαι, είναι να γιάνει η ψυχή τους και να βρουν γαλήνη, μέσα από την τιμωρία όσων αποδειχθεί ότι ευθύνονται για τον σιδηροδρομικό εφιάλτη των Τεμπών.

Αν προς αυτή την κατεύθυνση το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, το οποίο σήμερα καταθέσαμε, βοηθήσει έστω και κατά το ελάχιστο, θα είμαι παντοτινά ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου σε αυτήν" είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Λ. Τσαβδαρίδης.