Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών των πορισμάτων για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης σημείωσε πως «ως μέλη της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, ο αγώνας να συνδράμουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση σαφών απαντήσεων, υπήρξε ζήτημα τιμής.

Όχι μόνο γιατί πρέπει να διαλευκανθεί το σύνολο της υπόθεσης, με αμέριστο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και γιατί έπρεπε η όλη διαδικασία να διεξαχθεί με τρόπο και σε χρόνο που δεν θα άφηνε καμία υπόνοια για συγκάλυψη. Έπρεπε να ρίξουμε φως στις σκιές των ερωτημάτων χωρίς όμως να αφήσουμε περιθώριο σε κανέναν, στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, να διαστρεβλώσει αλλά και να καπηλευτεί την αλήθεια».

Αναφερόμενος στην Ζ. Κωνσταντοπούλου την κατήγγειλε για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής σημειώνοντας πως επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά όπως δήλωσε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη χωρίς μακρόσυρτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά με απλή άρση της ασυλίας του, τονίζοντας ότι όταν το αδίκημα αφορά «παράλειψη», τότε δεν εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής ο Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε πως «είναι λυπηρό οι εισηγητής της πλειοψηφίας να κλείνουν τα μάτια και να μην αρθρώνουν κουβέντα για το διπλό έγκλημα». Και συνέχισε «αυτά που διαδραματίστηκαν εξεταστική ήταν θλιβερά γιατί πράγματι, υπήρχε και υπάρχει ξεκάθαρα προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας». Και πρόσθεσε ότι υπήρχαν «σοβαρές ενδείξεις για τέλεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη τόνισε πως η Εξεταστική Επιτροπή θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών σημειώνοντας πως η απόφαση και η εντολή για την υλοποίηση της συγκάλυψης δόθηκε από τον Πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, που συνειδητά επέλεξε να αποκλείσει την σε βάθος διερεύνηση και να προστατέψει συνδεδεμένα με αυτόν πολιτικά πρόσωπα.

Η κ. Αποστολάκη μίλησε για διπλή πολιτική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη και σχολιάζοντας το περίφημο επιτελικό κράτος που κατά τη διάρκεια της τετραετούς πρώτης θητείας του, τόνισε πως «δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου σύστηματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, λόγω μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717/2014, γεγονός το οποίο τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με την τραγωδία των Τεμπών. Αφορά όμως και τη μετέπειτα μεθόδευση της συγκάλυψης : την εντολή για το μπάζωμα και την εντολή για το μπάζωμα και την ενορχήστρωση της συγκάλυψης των υπευθύνων κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφηνε την επιτροπή να ξεκινήσει τις εργασίες της ενώ είχε και επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Βλαχάκο. Λίγο αργότερα η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε "ντου" και στην Ολομέλεια της Βουλής.