Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθαν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, προκειμένου να καταθέσουν το πόρισμα που συνέτεξαν για την υπόθεση, όπως έκανε τις προηγούμενες ημέρες και το ΚΚΕ.

*Διαβάστε εδώ: Μάκης Βορίδης: Ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί φταίνε για την τραγωδία στα Τέμπη, όχι ο Καραμανλής

Στο πόρισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και μόνο, αλλά υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Επιτροπή με ερμηνευτική της δήλωση να διευκρινήσει πως τα αδικήματα τελούμενα δια παραλείψεως δεν εξετάζονται από τη Βουλή αλλά από την τακτική δικαιοσύνη.

Σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κόκκαλης – Αλ. Αυλωνίτης Δ. Καλαματιανός – Γ. Σαρακιώτης) τόνισαν πως κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών και πρόσθεσαν πως ζητούν την άρση ασυλίας του Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, επισήμαναν πως όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη και πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.