«Η Ελλάδα ασκεί μια εξωτερική πολιτική που έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας, προασπίζοντας τη διεθνή νομιμότητα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Φλωρίδης: Μέχρι τέλος Μαΐου έτοιμη η αίθουσα της δίκης των Τεμπών - ''Το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει όλα τα χρήματα''


Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας

«Το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας. Η φρεγάτα μας εκεί είναι μέρος μιας πολυεθνικής δύναμης, με αυξημένη ελληνική παρουσία σε ό,τι αφορά στη διοίκησή της. Είναι εκεί για να προστατεύσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και τα καράβια, όχι μόνο τα ελληνικά, αλλά και εκείνα που ενισχύουν την εμπορευματική κίνηση του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και τη διεθνή νομιμότητα απέναντι σε τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες.

Η εξωτερική μας πολιτική μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε λόγο στην ευρύτερη περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για ειρήνη. Θέλει ειρήνη με τους Χούθι για παράδειγμα, που σηκώνουν εναέρια μέσα και βομβαρδίζουν καράβια και ανθρώπους που εργάζονται εκεί; Θέλουμε η χώρα να διευρύνει τους ορίζοντές της, να ανοίξει τα πανιά της και να δυναμώσει τη φωνή της; Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, έχει ενισχυθεί γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά όσο ποτέ στο παρελθόν. Η εξωτερική πολιτική της χώρας και της Κυβέρνησης αυτής, σε ό,τι αφορά διεθνή εγκλήματα κατά παιδιών, γυναικών, δημοσιογράφων, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη και με την Ε.Ε. και με όλες τις πολιτισμένες δυτικές δημοκρατίες του κόσμου. Η Ελληνική Κυβέρνηση ασκεί μια πολιτική αρχών με γνώμονα τα συμφέροντά μας, βασισμένη πάντοτε στις αρχές του Δικαίου. Η χώρα μας, ευθυγραμμισμένη με όλο τον ελεύθερο κόσμο, στηρίζει την αντίσταση του ουκρανικού λαού. Ο τρόπος βοήθειας της Ελλάδας στην Ουκρανία είναι αυτός που έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέναντι στον πόλεμο ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, του καθεστώτος Πούτιν», είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου.


Για τα απογευματινά χειρουργεία

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκίνησαν χθες, ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε: «Το ΕΣΥ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Την περίοδο του μνημονίου τραυματίστηκε πολύ άσχημα, με πράγματα που δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω ένα βασικό πολιτικό δίλημμα. Ή θα το αφήσουμε να παραπαίει και να το κοιτάζουμε, ή θα αφήνουμε τις ελπίδες μας σε ευχολόγια που δεν έχουν στέρεα βάση ή δεν εδράζονται σε μία πραγματιστική και ρεαλιστική πολιτική ή θα σκεφτεί λύσεις έξω από το κουτί. Αυξήθηκαν οι μισθοί των γιατρών και των νοσηλευτών, όχι μία, αλλά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Γίνονται προκηρύξεις για να ενισχυθεί με προσωπικό το ΕΣΥ. Γιατί δεν πηγαίνει κανένας; Γιατί τα χρήματα που βγάζουν στο ΕΣΥ σε έναν μήνα, μπορούν συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών να τα βγάλουν σε 4-5 μέρες και με λιγότερες υποχρεώσεις. Η Κυβέρνηση επειδή θέλει να στηρίξει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα να βρει λύσεις έξω από το κουτί, θέλει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς να μείνουν μέσα και να μη φύγουν έξω, εφαρμόζει μια σειρά από μέτρα που δεν θα διαταράξουν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας υγείας στους ασφαλισμένους. Διαφορετική είναι η λογική που διατυπώνεται επαναλαμβανόμενα και μονότονα από την Αντιπολίτευση. Το ίδιο στην εκπαίδευση, την ασφάλεια, παντού. Δεν είναι μια λογική που μπορείς να δώσεις λύση στα σύγχρονα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα.

Ο Τσίπρας έκανε αυτοκριτική, αλλά οι δύο «υπαρχηγοί» του είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τα θέματα που είπε το mea culpa ο κ. Τσίπρας, υπάρχει ένα θέμα. Οι υπαρχηγοί του κ. Τσίπρα, ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς είναι απολύτως ευθυγραμμισμένοι με αυτά από τα οποία άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να χαράξουν απόσταση. Δεν μπορεί να έχει τον κ. Πολάκη, ο οποίος με τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν οι μεγαλύτεροι εκφραστές του "να τους βάλουμε φυλακή" και του "το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν της NOVARTIS" και τον κ. Παππά με τους γνωστούς χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα κανάλια και την καταδικαστική απόφαση 13-0 και να λες ότι έγιναν λάθη εκείνη την περίοδο. Η αυτοκριτική είναι θεμιτή, αρκεί να είναι αυθεντική και γνήσια
».