Μεγάλο προβάδισµα διατηρεί η Ν∆ στη νέα δηµοσκόπηση της Interview για την ιστοσελίδα politic. Το κυβερνών κόµµα προηγείται µε 28,5% και διαφορά 16,3% (από 17,2% στην προηγούµενη έρευνα), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαµβάνει τη δεύτερη θέση µε 12,2%. Την τρίτη θέση εξασφαλίζει το ΠΑΣΟΚ, µε το ΚΚΕ να καταγράφει απώλειες και «κερδισµένη» να είναι η Ελληνική Λύση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο όµως αποτελεί ότι το 47% βλέπει τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαµαρτυρίας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο «εκπλήξεων» από την κάλπη της 9ης Ιουνίου. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και στο ερώτηµα εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόµενη Κυριακή, η Ν∆ καταγράφει 28,5%, δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ µε 12,2% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ µε 10,5%.

Τέταρτο κόµµα εµφανίζεται η Ελληνική Λύση καταγράφοντας 8% ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 6,5%. Η ΝΙΚΗ εξασφαλίζει 4,7%, η Νέα Αριστερά 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2% και οι Σπαρτιάτες 1,9%. Σταθερά υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι αναποφάσιστοι φτάνοντας στο 13,4%.

Ευρωεκλογές: Στο 12,5% η ψαλίδα µεταξύ Νέας ∆ηµοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Για τις ευρωεκλογές, η ψαλίδα µεταξύ Νέας ∆ηµοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στο 12,5% (από 14,4%). Το κυβερνών κόµµα υποχωρεί κατά 2 µονάδες καταγράφοντας 24,7%. Απώλεια µιας µονάδας έχουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, µε 10,5% και 6% αντίστοιχα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το ποσοστό του, 12,2%, και η Ελληνική Λύση κάνει «άλµα» από το 7,8% στο 10,2%. Η ΝΙΚΗ καταγράφει 4,2%, η Νέα Αριστερά 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, οι Σπαρτιάτες το 1,5% και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 15,1%.

Παράλληλα, 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν έχοντας βασικό κριτήριο την ιδεολογία τους. Μόνο ένα 14% θα επιλέξει πρόσωπο και ένα 7% κόµµα. Αξιοσηµείωτο επίσης είναι ότι το 47% θεωρεί «πολύ/αρκετά πιθανό» να ψηφίσει για να στείλει µήνυµα στο κόµµα του για τις πολιτικές επιλογές µε τις οποίες διαφωνεί, αφήνοντας ανοιχτό να έχουµε και εκπλήξεις.

Αναφορικά µε τη δηµοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία συγκεντρώνοντας 39,8%. Στη δεύτερη θέση, αν και καταγράφει απώλειες, βρίσκεται ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας µε 24,4% (από 32,9%). Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης µε 22,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος µε 19,6%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου µε 17,1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης µε 14,5%, ο ∆ηµήτρης Νατσιός µε 11,9% και ο Βασίλης Στίγκας µε 7%.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η χαµηλή δηµοφιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς εµφανίζεται να είναι πάνω µόνον από τους κυρίους Νατσιό και Στίγκα, µε ό,τι αυτό σηµαίνει τελικά για το εύρος της δυναµικής που µπορεί να αναπτύξει το κόµµα στην ερχόµενη εκλογική αναµέτρηση. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σιγά σιγά να ανεβαίνει θέσεις όσον αφορά τον σχετικό δείκτη.