Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Παναγιώτης Δουδωνής μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο εξωτερικό υποστήριξε ότι «όταν είναι ένας τόσο εμβληματικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον ξέρει ο κ. Κασσελάκης όταν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός κι αν δεν ξέρει τίποτα.

Γενικά, όσον αφορά στην περιουσιακή κατάσταση και την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, πρέπει να έχουμε περισσότερη γνώση, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να είμαστε το σκοτάδι σε σχέση με το θέμα αυτό. Πρέπει να μας πει περισσότερα, δεν θα τον καταδικάσουμε επειδή είναι πλούσιος, πρέπει όμως να ξέρουμε ποιες είναι οι δραστηριότητές του αυτές.

O Παναγιώτης Δουδωνής στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                      | Parapolitika
Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει να αλλάξει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο εξωτερικό, είπε ότι «δεν θα κάνει καμιά πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει αυτός ο νόμος, δεν θα είμαστε επισπεύδοντες. Αν μπούμε σε μια συζήτηση θα το συζητήσουμε, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος. Αυτός είναι ένας εμβληματικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης όφειλε να τον γνωρίζει. Όταν είσαι πρόεδρος ενός κόμματος, το κόμμα αυτό είχε μια τετραετή κυβερνητική θητεία και σε αυτή τη θητεία για λόγους διαφάνειας, όπως το ίδιο διατεινόταν, έχει περάσει αυτόν τον νόμο, οφείλεις να γνωρίζεις τις βασικές δράσεις του κόμματός σου μέσα στην τετραετία αυτή και μάλιστα αφού γίνεται αυτό, να δώσεις μια καθαρή απάντηση.

Για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας περίπου τρεις μήνες, ο κύριος αγώνας θα διεξαχθεί αυτό το χρονικό διάστημα και θα παίξει τεράστιο ρόλο το πώς θα σταθούμε απέναντι στη Ν.Δ. και τι δουλειά θα κάνουμε και πώς θα βρισκόμαστε. Οι ευρωεκλογές είναι μια σύγκρουση στην οποία έχει τεράστια σημασία η συμμετοχή, θα είναι μια μεγάλη μάχη για να πείσουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

Προφανώς όταν είσαι ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς και έχεις μια μετριοπάθεια στον λόγο σου και ασκείς εποικοδομητική αντιπολίτευση, είναι πολύ πιο σύνθετο το να πείσεις τον κόσμο να πάει να ψηφίσει γιατί δεν έχεις μια διάθεση καταδίκης και αντισυστημική, όμως επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα οργανώσεων με βάση, με αναφορές στην κοινωνία, με τοπικές οργανώσεις έχουμε από την άλλη αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα. Είμαι αισιόδοξος».