Το μήνυμα μηδενικής ανοχής σε περίεργες σκιές γύρω από πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απόσυρση της ευρωβουλευτή Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη λίστα των υποψηφίων και τις παραιτήσεις των δύο υπευθύνων έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση με τα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν στους απόδημους.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει διαμηνύσει πως το βασικό διακύβευμα της ερχόμενης αναμέτρησης πέραν της πολιτικής σταθερότητας είναι η όλη εικόνα των ευρωβουλευτών να εμφανίζεται άμεμπτη από κάθε άποψη επισημαίνοντας την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς, φέροντας ως παράδειγμα τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα της Ευρωβουλής.

Γρήγορα αντανακλαστικά

Τούτων δοθέντων στην περίπτωση της υπόθεσης της κυρίας Ασημακοπούλου το Μέγαρο Μαξίμου επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, με την ευρωβουλευτή υπό το βάρος των πιέσεων να ανακοινώνει η ίδια την παραίτησή της από την κούρσα των ευρωεκλογών, προκειμένου να μη μένουν αναπάντητα ερωτήματα στον δρόμο προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Και παράλληλα να μην επιτραπεί στην αντιπολίτευση να εργαλειοποιήσει την όλη υπόθεση προσδοκώντας εκλογικά οφέλη. Το ηχηρό πρωθυπουργικό μήνυμα σε αυτή τη συγκυρία, έναν μόλις μήνα πριν από την επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, έχει όμως κι άλλον αποδέκτη, καθώς απαντά ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη… γαργάρα που έκαναν στην Κουμουνδούρου τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην «Κυριακάτικη Απογευματινή» για τα «παρα-υπουργεία» Δικαιοσύνης που έδρασαν στο τότε Μαξίμου, κι ενώ παραμένουν στην πρώτη γραμμή αμετάκλητα καταδικασμένοι όπως ο Νίκος Παππάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει τη δική του αντίληψη για το ήθος στην πολιτική και έδρασε αστραπιαία, προκειμένου αυτή η υπόθεση να μην αποπροσανατολίσει το εκλογικό κοινό από το πραγματικό δίλημμα της κάλπης, πλήττοντας παράλληλα το κύρος της ΝΔ. Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός, την περασμένη Τρίτη, μιλώντας στον Σκάι είχε αναφερθεί στην υπόθεση της ευρωβουλευτή, τονίζοντας πως πρέπει να διερευνηθεί όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών, εξηγώντας σαφώς ότι και το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τη δική του έρευνα.

«Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», δήλωσε. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε χθες ότι η υπόθεση αφορά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και όχι ασφάλειας εκλογών. «Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν, δηλαδή, όχι απλώς, την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης. Με ανάρτησή της η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε χθες πως αποσύρεται από υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης.

Τι είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.
Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί», σημείωσε η κυρία Ασημακοπούλου. Να σημειωθεί ότι σε δεύτερη ανάρτησή της η ευρωβουλευτής κατήγγελλε ότι εν αγνοία της κάποιοι την έγραψαν ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του iSYRIZA, ζητώντας εξηγήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.