«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, με επίκεντρο τις κατηγορίες που εξαπέλυσε προς την κυβερνητική πλευρά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από τη μια πλευρά ως «διαπρύσιος κήρυκας, επειδή η ΝΔ δεν αναγνωρίζει ποινικές ευθύνες», από την άλλη πλευρά όμως «δεν καταθέτετε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, απευθυνόμενος προς την πλευρά του υπουργού Επικρατείας, είπε πως «δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζετε τους νόμους της».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπάρχουν ενδείξεις για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών, έχετε όμως αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα, το κάνατε και τον περασμένο Νοέμβριο» και πρόσθεσε: «Λέμε να πάρουμε μια απόφαση ομόφωνα, να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα των πολιτικών προσώπων που τελέστηκαν διά της παραλείψεως. Αντέχετε; Γιατί κρύβονται;».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ακόμα πως «η απόδειξη για το όχι είναι η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ολομέλεια, η οποία αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τις οικογένειες των θυμάτων, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία. Υπηρετείτε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης».

Αντικρούοντας τα πυρά, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αλλά δεν καταθέτει πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή. «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα, γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα, να περιγράψετε, να κάνετε μια εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη της προτάσεως», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο δε Σωκράτης Φάμελλος στην ομιλία του διαβεβαίωσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψουν ευθύνες.