«Παροτρύνουμε τον κύριο Καραμανλή να ζητήσει και με παραίνεση της κυβέρνησης την άρση της βουλευτικής του ασυλίας», τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν ο Κώστας Καραμανλής είναι δολοφόνος, είπε: «Μακριά από μένα τέτοιες εκφράσεις δεν θα μπορούσα να το πω για κανέναν πολιτικό. όμως παροτρύνουμε τον κύριο Καραμανλή να ζητήσει και με παραίνεση της κυβέρνησης την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Για μας στο κάδρο δεν είναι μόνο ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο υφυπουργός Καραγιάννης και ο κύριος Τριαντόπουλος έχουν και οι τρεις ευθύνη».

Αναφορικά με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, που κατατάσσουν δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «η δεύτερη θέση τείνει να κλειδώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι προσγειωμένη όχι μόνο για την δεύτερη αλλά και για ένα καλό ποσοστό».

Πιο αναλυτικά, η κα Κεχαγιά μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Τα μηνύματα που πήραμε από τις χθεσινές μετρήσεις είναι θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούμε ότι θα έχουμε από εδώ και πέρα μια καλή πορεία αν δεν καταβάλουμε και εμείς προσπάθεια και αν δεν δείξουμε την ενδεδειγμένη σοβαρότητα. Με αυτή την έννοια και χαμόγελα μπορεί να υπάρχουν αλλά υπάρχει και εγρήγορση για το αύριο γιατί δεν χρειάζεται επανάπαυση σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Η δεύτερη θέση τείνει να κλειδώσει για το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι προσγειωμένη γιατί ξέρω ότι στην πολιτική όλα μπορεί να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Επίσης ο στόχος μας δεν είναι μόνο η δεύτερη θέση αλλά και ένα καλό ποσοστό, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αρχίζουμε σίγα-σιγά μια σταθερή ανοδική πορεία.

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Χρειάζεται συστηματική δουλειά και χτίσιμο και του προφίλ του προέδρου και του προφίλ των στελεχών όλων ημών οι οποίοι πρέπει να δείξουμε την ενδεδειγμένη σοβαρότητα. Πρέπει να ακούσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα κατανοήσουμε και να τους δώσουμε τις απαντήσεις.

Ερωτηθείσα αν θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει τον κ. Καραμανλή και να ζητάει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Βλέπουμε ήδη τρεις βουλευτές της ΝΔ ότι παίρνουν αποστάσεις όχι μόνο από τον κ.Καραμανλή αλλά και από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Δεν χτυπάμε προσωπικά τον κ. Καραμανλή θεωρούμε ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και τον ρόλο του κ.Καραμανλή είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ευθύνες και για τον τότε υφυπουργό Μεταφορών τον κ. Καραγιάννη αλλά και για τον κ. Τριαντόπουλο.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής είναι δολοφόνος

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Μακριά από μένα τέτοιου είδους εκφράσεις. Αυτή τη λέξη δεν θα την έβαζα ως προσδιορισμό σε κανένα πρόσωπο πολιτικό, λέμε όμως ότι υπάρχουν ευθύνες και ότι ο κ.Καραμανλής θα περιμέναμε ίσως και με την παραίνεση της κυβέρνησης, να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης και να πει «θέλω και εγώ να ερευνηθώ κατά τον τρόπο που ζήτησε ο κ. Σπίρτζης ή να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία». Αυτό βλέπουμε ότι δεν το κάνει.