«Ο κ. Κασσελάκης πυροβολεί τη δημοκρατία μας με αυτό το οποίο κάνει. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα για μια ώριμη δημοκρατία» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους εκλογικούς παρατηρητές.

Και συνέχισε: «Ούτε ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων διπλών εκλογών το 2023. Και μάλιστα ο κ. Κασσελάκης ένας πολιτικός που δεν ξέρει ούτε θεσμικά να κινηθεί, ούτε τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ούτε τι σημαίνουν εκλογικοί παρατηρητές σε μια πολιτική διαδικασία μιας ώριμης δημοκρατίας».

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών και την πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες είπε: «Κάποιοι βιάζονται να δημιουργήσουν εντυπώσεις, κάποιοι βιάζονται να μιλήσουν για συγκάλυψη. Μα ποια συγκάλυψη; Εμείς δεν είπαμε ότι η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη δουλειά της, ο πρωθυπουργός ο ίδιος δεν μίλησε για τους πραγματογνώμονες οι οποίοι θα μπουν και θα συνδράμουν για μια ακόμα φορά; Αποκλείσαμε κανέναν;

Κάποιοι, οι βδέλλες που είπε ο κ. Μαρινάκης, ταλαιπωρούν με θεωρίες συνομωσίας ανθρώπους που πρέπει να γιατρέψουν τις πληγές τους. ...Να σταματήσουν κάποιοι πάνω στο δικαιολογημένο πόνο αυτών των ανθρώπων να επενδύουν πολιτικά».


Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στον Γιάννη Αργυρό " Πρωινές ιστορίες"         27-03-24


Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, Δημήτρης Μαρκόπουλος , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας

Δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές η αντιπολίτευση φαίνεται να παίζει τα ρέστα της, δημιουργούν ένα ψευδοθρίλερ. Ο κος Ανδρουλάκης με τον κ. Κασσελάκη προφανώς έχουν τα δικά τους άγχη γύρω από την επίδοσή τους κάπου όμως θα πρέπει να προβληματιστούμε για όλο αυτό το πράγμα. Βλέπουμε ο κ. Ανδρουλάκης να καταθέτει μια προταση δυσπιστίας με σκοπό τη δική του σκοπιμότητα το πώς δηλαδή θα κρατηθεί στη δεύτερη δημοσκοπικά θέση και έχουμε και τον κ. Κασσελάκη ο οποίος λεει αδιανόητα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εκλογικούς παρατηρητές στη χώρα μας.

Για τους εκλογικούς παρατηρητές

Ο κ. Κασσελάκης πυροβολεί τη δημοκρατία μας με αυτό το οποίο κάνει. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα για μια ώριμη δημοκρατία ούτε ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων διπλών εκλογών το 2023. Και μάλιστα ο κ. Κασσελάκης ένας πολιτικός που δεν ξέρει ούτε θεσμικά να κινηθεί, ούτε τα ευρωπαϊκά δεδομένα ούτε τι σημαίνουν εκλογικοί παρατηρητές σε μια πολιτική διαδικασίας μιας ώριμης δημοκρατίας. Αυτό που κάνει έχει αντίκτυπό όχι μόνο για τη δημοκρατία μας έχει αντίκτυπο και για την οικονομία μας. Περιγράφει την Ελλάδα σαν μια ανώριμη δημοκρατία αυτό είναι πολύ βαρύ που έκανε ο κ. Κασσελάκης.

Προσπαθούν αγωνιωδώς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να πάρουν τη δεύτερη θέση, στην πολιτική όμως και για τα προβλήματα των πολιτών δεν υπάρχει Europa League είναι μόνο το Champions League είναι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο.

Αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών

Κάποιοι βιάζονται να δημιουργήσουν εντυπώσεις, κάποιοι βιάζονται να μιλήσουν για συγκάλυψη. Μα ποια συγκάλυψη; Εμείς δεν είπαμε ότι η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη δουλειά της, ο πρωθυπουργός ο ίδιος δεν μίλησε για τους πραγματογνώμονες οι οποίοι θα μπουν και θα συνδράμουν για μια ακόμα φορά; Αποκλείσαμε κανέναν;

Κάποιοι, οι βδέλλες που είπε ο κ. Μαρινάκης, ταλαιπωρούν με θεωρίες συνομωσίας ανθρώπους που πρέπει να γιατρέψουν τις πληγές τους. ...Να σταματήσουν κάποιοι πάνω στο δικαιολογημένο πόνο αυτών των ανθρώπων να επενδύουν πολιτικά. Κάποιοι επειδη θέλουν να εκλεγούν ευρωβουλευτές, κάποιοι άλλοι επειδή θέλουν το κόμμα τους να το ανεβάσουν από το 10% να το πάνε στο 13%, κάποιοι επειδή θέλουν να βγουν δεύτεροι.

Ο πόνος των ανθρώπων αυτών χρειάζεται σεβασμό και να μην τους ταλαιπωρούν, ειναι αβάσταχτος ο πόνος αυτών των ανθρώπων. Με το να διακινούν θεωρίες συνωμοσίες οι οποίες δεν ευσταθούν κάποιους ανθρώπους ευάλωτους ψυχικά γιατί έχουν μεγάλο φορτίο αυτές οι οικογένειες τους μπερδεύουν, τους παροτρύνουν σε λάθος κατευθύνσεις.