Για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και για τη σημερινή επίσκεψή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

*Διαβάστε εδώ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα ο Ανδρουλάκης για τα Τέμπη


Νίκος Ανδρουλάκης για Τέμπη: Θα κάνω αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση

Σχετικά με την επίσκεψή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Θα κάνω αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση, με βάση τα δημοσιεύματα του "Βήματος" και της "Καθημερινής". Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες».

«Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα. Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι μπλεγμένη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει το ίδιο πράγμα της χειραγώγησης σε κάθε σκάνδαλο, όπως με μένα και τις υποκλοπές, όπως με τα mail της Ασημακοπούλου, που έκαναν το ΥΠΕΣ εκλογικό κέντρο της ΝΔ», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σκάει το θέμα αυτό που είναι πάρα πολύ σοβαρό για τις ποινικές ευθύνες που έχει ο κ. Καραμανλής. Γίνεται το θέμα της αποκάλυψης για τις συνομιλίες και μου κάνει επίθεση ο κ. Μητσοτάκης για συμφέροντα και ότι έκανα την πρόταση μομφής γιατί μου το είπαν συμφέροντα και την ίδια ημέρα οι συνεργάτες του είναι στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου από την κυβέρνηση, «ο πρωθυπουργός είπε ότι η θέση μου στο θέμα της Παιδείας και η πρόταση δυσπιστίας είναι προϊόν διαπλοκής. Είναι αναξιόπιστος, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν τιμά την καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο λαός θέλει ήθος και συνέπεια, ενώ τώρα τον πιάσαμε για άλλη μια φορά με τη γίδα στην πλάτη. Δεν τους παραίτησε ο κ. Μησοτάκης, εμείς τους παραιτήσαμε και εγώ προσωπικά με τις αποκαλύψεις στη Βουλή, αλλιώς θα ήταν ακόμη υπουργοί».

Με δηκτικό τρόπο και επιχειρώντας να «συνδέσει» την πρόταση δυσπιστίας με τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «αν με παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα, θα καταλάβαινε ότι δεν συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. “Μαρινάκο”, τον γιο μου τον Μαρίνο, με τον οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα».

Για τα άρθρα για αποστολή sms από τη Μαρέβα Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση στης σχέσεις του επιχειρηματία με την κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «δεν πιστεύω σε sms, δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα, εμείς δεν είμαστε κόμμα που επινοεί, αλλά να καταγγέλλει εμένα για διαπλοκή, ενώ αυτός είναι διαπλεκόμενος, δείχνει ότι είναι αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός. Εγώ τι θέλω να επιτύχω; Θέλω να υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, να μην υπάρχει ατιμωρησία, να είμαστε όλοι ίσοι, να μην υπάρχουν ισχυροί που είναι υπεράνω του νόμου».

«Έδωσε η ΕΕ πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να φτιαχτεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, λέει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ότι αν υπήρχε το έργο, δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα. Τι λέει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας; Ότι το έργο δεν υλοποιήθηκε γιατί κάποιος έφαγε λεφτά, αυτό σημαίνει διαφθορά. Ο κ. Καραμανλής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και απιστία, απιστία σημαίνει διαφθορά. Ο καθένας βάζει εκεί το παιδί του, όταν ακούς ότι το βράδυ της τραγωδίας κάποιοι έσπευσαν να χαλκεύσουν τα στοιχεία… αυτό είναι που μας ώθησε για την πρόταση δυσπιστίας», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη, αναφέροντας ότι «η δήλωση του κ. Φλωρίδη ήταν πολύ άστοχη, ακριβώς γιατί είναι υπουργός. Όπως άστοχη ήταν και η δήλωση Βορίδη ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή για τη Σύμβαση 717. Η αλαζονεία τους “χτυπάει κόκκινο” και εδώ υπάρχει ένα θέμα: εντάξει, εμάς τους ζωντανούς δεν μας σέβονται, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς; Να έχουν προτεραιότητα και να έχουν έναν πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να κουνάει το δάχτυλο στις οικογένειες. Δεν έχουν ενσυναίσθηση; Δείτε πώς χειροκροτούσαν τον κ. Καραμανλή που λίγες ημέρες πριν από το δυστύχημα μας έλεγε “ντροπή σας που μιλάτε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων”».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08jfdzx5j15)