Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έφερε νέα δεδοµένα στον διαγκωνισµό του ΣΥΡΙΖΑ µε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ποιος θα καταφέρει να είναι δεύτερος στις ευρωεκλογές. Ο φόβος των στελεχών της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει µε το γεγονός ότι η συζήτηση στη Βουλή έδωσε στο ΠΑΣΟΚ έναν αέρα υπεροχής, καθώς τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης αντιπαρατέθηκαν µεν µε την κυβέρνηση, δεν είχαν ωστόσο τον πρώτο λόγο στην όλη διαδικασία. Οπως επισήµαναν, µάλιστα, κορυφαίοι παράγοντες του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, πρώτη φορά η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αν και για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο πρόβληµα αυτό.

Την ίδια στιγµή, η δυναµική παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη µέσα στη Βουλή και η αντιπαράθεσή του µε τον πρωθυπουργό έφερε και πάλι στο προσκήνιο το ΠΑΣΟΚ, ενώ όλο το προηγούµενο διάστηµα βρισκόταν σε περιδίνηση και εσωστρέφεια. Έτσι, και προκειµένου η Κουµουνδούρου να µην αφήσει άλλο περιθώριο ανάκαµψης στο Κίνηµα Αλλαγής -καθώς όλες οι δηµοσκοπήσεις εµφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει πλασαριστεί στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ-, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιµάζουν την «πορεία προς τον λαό» του Στέφανου Κασσελάκη.

Το στοίχηµα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το µεγάλο στοίχηµα για το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανακερδίσει την Κρήτη, η οποία στις τελευταίες εθνικές εκλογές εγκατέλειψε το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τη Ν∆ και εν µέρει για το ΠΑΣΟΚ. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάγεται από το Ηράκλειο -και άρα έχει δυνατά ερείσµατα-, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θέλει να αναζωπυρώσει το τοπικιστικό ενδιαφέρον για το κόµµα του. Μέσα στην εβδοµάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να µεταβεί στην Κρήτη, όπου είτε θα παραµείνει συνεχόµενα για έξι ηµέρες είτε θα σπάσει την επίσκεψή του σε δύο τριήµερα.

Στο Ηράκλειο ο Στέφανος Κασσελάκης αναµένεται να επισκεφθεί το πανεπιστήµιο, στο Λασίθι και στα Χανιά θα δώσει έµφαση στον τουρισµό, ενώ στο Ρέθυµνο θα επικεντρωθεί στον ΒΟΑΚ. Όπως δείχνουν όλα, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί και στον ορεινό Μυλοπόταµο, στα Ανώγεια και στα Ζωνιανά, προκειµένου να αναδείξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροκτηνοτροφικό τοµέα.  Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η καλή παρουσία του κόµµατος στην Κρήτη στις εκλογές του Ιουνίου είναι προσωπικό στοίχηµα, καθώς είναι και ο τόπος καταγωγής του, αλλά και γιατί θεωρεί ότι οι πολίτες της Κρήτης είναι το κεντρώο κοινό στο οποίο µπορεί να απευθυνθεί. Μετά την Κρήτη ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να ταξιδέψει και στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριµένα στη Γερµανία, προκειµένου να έρθει σε επαφή µε τους Έλληνες οµογενείς.