Εναντίον της Έλενας Ακρίτα προσφεύγει νομικά η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αντιδρώντας στην ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτηρίζει «συκοφαντική».

H αγωγή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης (3/4).

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε αντιδράσεις:



Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Εξαρχής είχε γίνει γνωστό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα κινηθεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες «κατά το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο». Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της βουλευτού Επικρατείας του κόμματος.

«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της. Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός στο πλευρό της συζύγου του

Επί του θέματος τοποθετήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας (1/4) και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε ανάρτησή του στα Mέσα Kοινωνικής Δικτύωσης τόνισε ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο, για να την υπερασπιστεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά».




Τα πολλαπλά «χτυπήματα» της Έλενας Ακρίτα

Σε νέα ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα ανέφερε, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος περίμενε να ζητήσει «συγγνώμη» από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, ότι «λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο».




Και συνέχισε με νέα ανάρτηση - απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων «όχι νταηλίκια σε μένα».




Η Έλενα Ακρίτα απάντησε εκ νέου και στη Μαρέβα Μητσοτάκη, σχολιάζοντας:«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτησή μου, που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική, και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε ''και''.Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν. Ίσα-ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με τη συζυγο του πρωθυπουργού και να μας αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ που από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι. A bientot, madame. Εντιτ. Το ενδιαφέρον είναι ότι τη μήνυση δεν την ανακοίνωσε η ίδια ή ο δικηγόρος της, αλλά το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Από πού κι ως πού; Ιδιώτης δεν είναι η κυρία αυτή; Τι δουλειά έχει το γραφείο του άντρα της να ανακοινώνει τη μήνυση ενός πολίτη σε έναν άλλον;».

Και συνέχισε απευθυνόμενη και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκάνδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Πάμε λοιπόν.

🔺Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;
🔺Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;
🔺Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό Γραφείο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;
Κατάχρηση εξουσίας λεγεται αυτό, αλλά δεν το μάθατε από μένα.
🔺Ή η «επίθεση» είναι πολιτική ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.
🔺Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντίθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό #νοτ πόθεν εσχες.
🔺Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου.
Εσείς για τα 40 ακίνητα;
🔺Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.
🔺Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ή μήπως όχι;
🔺Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.
Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην απελπισία.
Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».



Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τα εξής: «Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους».