Τον τόνο της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στα Καλάβρυτα, όπου βρέθηκε χθες, στην τελευταία του εκτός Αθηνών περιοδεία πριν από τη διεξαγωγή του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι η πολιτική αντιπαράθεση αγγίζει επίπεδα τοξικότητας και μεγάλης έντασης.

«Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, στην πόλωση, στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τον τρόπο που πολιτεύεται η αντιπολίτευση στην υπόθεση των Τεμπών. «Μη έχοντας να προτάξουν μια ρεαλιστική εναλλακτική, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια τοξικότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι αντιστοίχως κινήθηκαν και στο παρελθόν, χωρίς να μάθουν από τα λάθη τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09ldm38auah)

Από τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού διαφάνηκε ότι στην προεκλογική περίοδο ενόψει του επόμενου εκλογικού ορόσημου της 9ης Ιουνίου η κυβέρνηση θα κινηθεί στην ανάδειξη της ποιοτικής διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης, όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις τους για τη διαχείριση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και στα σοβαρά ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας (Μεταναστευτικό, οικονομία, αγροτικό, άμυνα, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και λοιπά).

«Μη έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης. Μου κάνει εντύπωση, τα ίδια ακριβώς έλεγαν και πριν από τις εκλογές του 2023. Και φαίνεται ότι κάποιοι δεν έµαθαν από το εκλογικό αποτέλεσµα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιµώρησαν αυτούς οι οποίοι επέµεναν σε αυτή τη λογική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόµενος στον κόσµο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία των Καλαβρύτων.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09o6i4h00kp)


Κυβέρνηση: Σταθερά προσανατολισμένη στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας

Ακόµα πιο ξεκάθαρος ως προς αυτή την κατεύθυνση αναµένεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οµιλία του από το βήµα του 15ου Συνεδρίου της Ν∆ στο Ζάππειο, όπου θα κηρύξει την επίσηµη έναρξη της πορείας προς τις ευρωκάλπες.

«∆εν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήµατα. ∆εν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραµατίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας. Μια οικονοµία η οποία σήµερα αναπτύσσεται µε 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δηµιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε µονοψήφιο ποσοστό. ∆εν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραµατίζονται την Παιδεία, την Υγεία. Ένα Εθνικό Σύστηµα Υγείας στο οποίο ξέρουµε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουµε και στις πρωτοβάθµιες και στις δευτεροβάθµιες και στις τριτοβάθµιες υποδοµές µας. ∆εν έχουν να σας πουν τίποτα για τα ζητήµατα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας µας από όλες τις διεθνείς απειλές», ανέφερε, φανερώνοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα οικοδοµηθεί η προεκλογική στρατηγική της Ν∆.

Με έµφαση δηλαδή στα πραγµατικά ζητήµατα που απασχολούν την καθηµερινότητα των Ελλήνων, κάτι άλλωστε που αποτελεί την κύρια στόχευση του Μεγάρου Μαξίµου σε µια προσπάθεια επαναπροσέγγισης της σχέσης κυβέρνησης - κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσµα προς τους πολίτες να δώσουν ηχηρό µήνυµα στις προσεχείς ευρωκάλπες ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή, σταθερή, µε λαϊκή νοµιµοποίηση και πρέπει να συνεχίσει το έργο της, όπως αποφάσισαν οι πολίτες στις διπλές κάλπες του περασµένου καλοκαιριού.