«Η παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη για συγκεκριμένο πρόγραμμα και αλλαγή της πολιτικής πρακτικής.

Εξέφρασε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, διατηρώντας ωστόσο την ταυτότητά του στον προοδευτικό χώρο.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Η παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί.

Ερωτηθείς αν παραμένει το ζήτημα της προανακριτικής για τα Τέμπη

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Η υπόθεση αυτή αρχίζει και τελειώνει στη βούληση των 158 που έχουν την πλειοψηφία. Εμείς δώσαμε όλες τις δυνατότητες και στην εξεταστική επιτροπή και με αυτή την πρότασή μας τώρα προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, μη μας λένε μετά όμως ότι δεν κρύβονται από τη Δικαιοσύνη. Το αν αυτή η κατηγορία είναι σωστή ή λάθος δεν θα το αποφασίσουν οι ίδιοι, η Δικαιοσύνη θα το αποφασίσει.

Ερωτηθείς αν κάνει στροφή ο κ. Κασσελάκης προς το Κέντρο

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι μια νέα εποχή. Χαράσσει την πολιτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ: Πού αποδίδει με βάση τις δημοσκοπήσεις

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Το θέμα δεν είναι μόνο να αποδίδει δημοσκοπικά, πως είναι το ανεμολόγιο που όπου φυσάει θα γυρνάς και εσύ.

ΔΗΜ: 10 φτάσατε, δεν είναι σημαντικό ότι πάτε στο 16; Θέλετε να είστε στο 10 και απλά να δείχνει το ανεμολόγιο μόνο αριστερά;

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Όχι, καταρχήν δεν νομίζω ότι όταν οι δημοσκοπήσεις ήταν χειρότερες, το ανεμολόγιο ήταν διαφορετικό, εμένα με νοιάζει να υπάρχει σχέδιο, να υπάρχει πρόγραμμα και να μπορέσουμε στον ορατό χρονικό ορίζοντα με συγκεκριμένο πλαίσιο να αλλάξουμε τη σημερινή ασκούμενη πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε και εμείς, προφανώς αλλάζουμε κι εμείς, αλλά πρέπει να βλέπουμε τα θέματα ένα ένα κ.λπ.

Ερωτηθείς αν έχουν στόχο να προσελκύσουν δυσαρεστημένους οπαδούς της ΝΔ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Φυσικά είναι στόχος, εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο είμαστε τοποθετημένο στον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς λέω εγώ, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς λένε άλλοι, ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πλειοψηφία, για να γίνει αυτό πρέπει και ψηφοφόροι από τον συντηρητικό χώρο να έρθουν προς εμάς.

Ερωτηθείς ποια είναι η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι στον προοδευτικό χώρο, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στη θέση της ΝΔ.

O Κώστας Ζαχαριάδης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή     05-04-24