Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «αυτό που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγ. Αναργύρων ανοίγει μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ματζουράνη για την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους υποστήριξε ότι «εγώ δεν γνωρίζω τα πρωτόκολλα για να πω αν ένας αστυνομικός έπρεπε να πυροβολήσει ή όχι, είναι νομικός ο κ. Ματζουράνης, κάτι περισσότερο θα ξέρει. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον κ. Ματζουράνη και δεν ξέρω τι πρωτόκολλα έχουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι θεωρητικώς είναι εκπαιδευμένοι, ξέρουν πότε πρέπει να δράσουν, ξέρουν πότε πρέπει να πυροβολήσουν, να μην πυροβολήσουν.

Με βάζετε να σχολιάσω κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω, δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις, δεν είμαι νομικός, όμως επειδή άκουσα τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να μην είμαστε επιθετικοί και να είμαστε αρκούντως επιεικείς απέναντι σε αστυνομικούς που κάνουν χρήση του όπλου τους. Αυτό το έχω κρατήσει και βλέπετε ότι ούτε αυτό το σχολιάζω».

Η Βούλα Κεχαγιά στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα   08-04-24


Με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η κυρία Κεχαγιά υποστήριξε ότι «ο εκάστοτε υπουργός έχει την πολιτική ευθύνη όταν κάτι συμβαίνει κατά τη διάρκεια που ο ίδιος υπηρετεί στο συγκεκριμένο πόστο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη το τελευταίο εννιάμηνο, κανένας προφανώς εξ αυτών των προσώπων δεν ήταν αποτελεσματικός και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατέφυγε στο πρόσωπο του κ.Χρυσοχοΐδη προφανώς θεωρώντας ότι είναι ο πιο έμπειρος και ο πιο κατάλληλος και ικανός στη συγκεκριμένη θέση.

Βλέπουμε όμως ότι καίτοι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει μια μακρά εμπειρία και θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει συγχρόνως και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ανοργανωσιά της Αστυνομίας και για το ότι εντέλει η Αστυνομία είναι απλώς παρατηρητές και δεν λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσαν να αποτρέψουν κάποια εγκλήματα όπως αυτό.

Ερωτηθείσα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών που έθεσε ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δίνει έναν ιδιαίτερα πολιτικό χαρακτήρα στις επερχόμενες εκλογές και καλώς πράττει, γιατί κατανοεί ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία, η οποία μπορεί να εκφραστεί και ως ψήφος καταδίκης ή ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στη ΝΔ».

«Εμείς θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα αν θεωρήσουμε ότι το 17 μπορεί να είναι μια βάση, εγώ προσωπικά δεν θα θεωρούσα αποτυχία και το 16,5 ή το 16 μπροστά στα δεδομένα που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η διαφορά με τη ΝΔ θα μειωθεί και θα γεφυρωθεί και θα μειωθεί το χάσμα, άρα θα έχουμε ανατροπή της εικόνας στο πολιτικό σκηνικό», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.