Για το «διακύβευμα» ενόψει Ευρωεκλογών που θέτει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό είναι το εξής: «Ή θα πειραματιστούμε με τους Κύρους Γρανάζηδες, ή θα πάμε σε μια λογική ασφάλειας την οποία παρέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να διακινδυνευθεί η πορεία της χώρας για τα επόμενα τρία έτη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Για τις ευρωεκλογές

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σίγουρα υπάρχει διακύβευμα και είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει ηγετική δράση δείχνει το δρόμο. Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή στις ευρωεκλογές ή θα πάρει μια καθαρή νίκη η ΝΔ ή κατόπιν θα έχουμε αστερίσκους. Καθαρή νίκη είναι μια μεγάλη διαφορά από το δεύτερο και προφανώς να έχουμε ένα αποτέλεσμα αρκετά πιο πάνω από το 30%.

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης βάζει το διακύβευμα και λεει στον ελληνικό λαό θα πειραματιστούμε με τους Κύρους Γρανάζηδες, θα πειραματιστούμε ως χώρα για το μέλλον μας, την οικονομική μας πρόοδο την ανάταξη της οικονομίας μας ή θα πάμε σε μια λογική ασφάλειας όπως είναι αυτή την οποία παρέχει προσωπικά με το κύρος του και την παρουσία του ο Κ.Μητσοτάκης; Και προφανώς δεν πρέπει να ρισκάρουμε αυτή την πορεία των επόμενων τριών ετών.

Αναφορικά με την καχυποψία της κοινής γνώμης στο θέμα της διαχείρισης του δυστυχήματος των Τεμπών

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια αδυναμία εκπομπής σήματος πολιτικού σε ό,τι αφορά την διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών και αν θέλετε και της εξεταστικής. Θεωρώ τώρα ότι οι πολίτες αρχίζουν και μας ακούνε καλύτερα, δίνουμε και εμείς τα δικά μας επιχειρήματα, αναλύουμε τη δικιά μας πλευρά.

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι σαφές επικοινωνιακά δεν κινηθήκαμε όπως έπρεπε. Θα έπρεπε σε αυτή την υπόθεση να είμαστε πιο εξωστρεφείς. Προφανώς υπήρχε μια συστολή, μια λογική σεβασμού και του πόνου των ανθρώπων που χάσανε τα παιδιά τους, δεν το συζητήσαμε είναι τραγικό αυτό το οποίο συμβαίνει όμως κάποια στοιχεία της υπόθεσης και κάποια πράγματα έπρεπε να τα εξηγήσουμε καλύτερα.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα 08-04-24