Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την υπόθεση των υποκλοπών σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην ΚΡΗΤΗ ΤV. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι μόλις λάβει τις αναγκαίες εξηγήσεις για τους λόγους της παρακολούθησής του θα ενημερώσει αμέσως την κοινή γνώμη.


Νίκος Ανδρουλάκης: Πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο η υπόθεση των υποκλοπών

«Θέλω να πω στους τηλεθεατές σας που λένε “αυτά συνέβαιναν”... Όχι, δε συνέβαιναν. Γιατί εδώ έχουμε κάτι καινούργιο. Έχουμε τα παράνομα λογισμικά. Είναι και πολιτικό σκάνδαλο, λόγω της παράνομης παρακολούθησης όλων αυτών των πολιτικών προσώπων, που για μένα έχει να κάνει με την ανασφάλεια του πρωθυπουργού. Και είναι και οικονομικό σκάνδαλο, διότι με τη σφραγίδα και την υπογραφή του σημερινού διευθυντή της Ν.Δ., που τότε ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, έχουν εξαχθεί τα παράνομα λογισμικά με κέρδος άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ σε τρίτες χώρες. Άρα και παρακολουθούσαν για να εκβιάζουν και έβγαλαν λεφτά από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, άρα είναι και πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, τόνισε πως ο δικός του αγώνας για να λάμψει η αλήθεια έχει στόχο να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στην πατρίδα μας.

«Δε γίνεται στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία να συμβαίνουν αυτά. Να γελάει όλη η Ευρώπη με τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι είχαν πρακτικές... αφρικανικής χώρας» τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «αυτά συνέβαιναν πριν τη μεταπολίτευση. Η χώρα μας τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Και δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός, που το παίζει φιλελεύθερος και δημοκράτης, να είναι πρωταγωνιστής. Να εκτίθεται τόσο βάναυσα η χώρα μας στο εξωτερικό. Και με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό».


«Μόνο στη δεύτερη θέση»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι μόνο αν το κόμμα του έρθει στη δεύτερη θέση θα θεωρήσει ο ίδιος ότι θα έχει σημειώσει επιτυχία.

«Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έρθει στη δεύτερη θέση, θα έχει πάρει ισχυρό μήνυμα η Ν.Δ. Θα έχει ισχυρό αντίπαλο, άρα θα σταματήσει να κάνει “παρέλαση” αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης. Και θα υπάρχει και μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο, για να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο ερώτημα αν στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έρθει τρίτο κόμμα θα μπορούσε να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος: «Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα είμαστε δεύτεροι. Διότι πάντα οι δημοσκοπήσεις κι εμένα υπομετρούν και το κόμμα μας. Μπορώ να σας πω το 2017, που κατέβηκα, με είχαν έβδομο και βγήκα δεύτερος. Το 2021 τρίτο και βγήκα πρώτος με διαφορά και με εύκολη επικράτηση. Το κόμμα το είχαν στο 8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% και πήραμε εμείς 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17% στο τέλος. Τα έχουμε ξαναζήσει»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είπε για το ψηφοδέλτιο ότι «είναι πάρα πολύ καλό. “Αγκαλιάζει” όλους τους χώρους και προς την Αριστερά και προς το κέντρο με σοβαρά πρόσωπα, συμβολικά πρόσωπα και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Μάνου Δασκαλάκη, μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απέφυγε να πει: «Θεωρώ ότι είναι πολιτική ήττα να είμαστε τρίτοι»!
Ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ


Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδουλάκης για την κριτική ΣΥΡΙΖΑ ως προς το γεγονός ότι κάποια στελέχη της Ν.Δ. πήγαν στο ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν καυστικός: «Πειράζει που ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά το ότι ο αρχηγός τους ήταν στη Ν.Δ. αυτό δεν τους πειράζει! Δηλαδή, αυτά πραγματικά είναι αποκαλυπτικά της υποκρισίας»!


Τι είπε για τα μεγάλα έργα για την Κρήτη

Αναφορικά με τα μεγάλα έργα της Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση του υφιστάμενου χώρου στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, μετά τη λειτουργία του νέου στο Καστέλι.

«Γνωρίζετε ότι είμαι από ’δω, αλλά είμαι βουλευτής της Θεσσαλονίκης. Και ζω ένα δράμα με το fly over και με τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Που η κυβέρνηση έκανε μία λάθος προτεραιοποίηση με το fly over και ζουν σε απόγνωση οι κάτοικοι της πόλης. Για να μπεις μες στην πόλη χρειάζεσαι μία και δύο ώρες. Δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου. Και στο θέμα της ΔΕΘ δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει. Μια μπίζνα πάλι με κατασκευαστικές;» είπε ο Νίκος Ανδρουλάακης.

Και συνέχισε αναφορικά με το Ηράκλειο: «Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Εγώ έχω μεγαλώσει χίλια μέτρα από το αεροδρόμιο - στον Κατσαμπά έχω μεγαλώσει. Είμαι πολιτικός αρχηγός. Ζήτησε κάποιος την άποψή μου; Του κόμματός μου; Έγινε μια συζήτηση; Αυτό είναι τεράστιο θέμα. Αυτό θα καθορίσει, όχι το μέλλον του Ηρακλείου, της Κρήτης. Τι είδους έργο θα γίνει εκεί; Τι είδους ανάπλαση; Ποια χαρακτηριστικά θα έχει; Ποια θα είναι η προτεραιότητα της περιοχής;».


«Την ανάπτυξη της χώρας τη σχεδιάζουν και την υλοποιούν οι κατασκευαστικές»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στη συνέχεια ότι στη χώρα μας έχουμε ένα «κλειστό επικίνδυνο σύστημα εξουσίας. Και θα το πω ωμά: Την ανάπτυξη της χώρας δεν τη σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τη σχεδιάζουν οι κατασκευαστικές και την υλοποιούν οι κατασκευαστικές. Ενώ θα έπρεπε να τη σχεδιάζει η κυβέρνηση με την κοινωνία των πολιτών και την Αυτοδιοίκηση και να την υλοποιούν οι κατασκευαστικές».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Η αντιπολίτευση δεν εκλιπαρεί για συναίνεση. Η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση. Σωστή ή λάθος. Εγώ πιστεύω ότι κάνω σωστή αντιπολίτευση. Και ξέρω ένα πράγμα: Σε πολύ μεγάλα θέματα αναπλάσεων, π.χ. στον δήμο Αθήνας, αντί να έχει την πρωτοβουλία ο Δήμος, τα πήρε όλα η κυβέρνηση. Ξέρετε τι θα γίνει εδώ; Δε θα ρωτήσουν κανέναν. Ούτε δήμαρχο, ούτε περιφερειάρχη. Θα σχεδιάσει ο Μητσοτάκης με την παρέα του και θα μας τα ανακοινώσουν. Όπως έκαναν και με το Ταμείο Ανάκαμψης».