Χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης κυρώθηκε πριν από λίγο το παράρτημα της Σύμβασης Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Βουλή, με το τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο.

*Διαβάστε εδώ: Μαρινάκης: Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι μια τακτική που έχει εφαρμόσει κατά κόρον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τη στάση των κομμάτων στηλίτευσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα που θα πάρει η χώρα αγγίζουν τα 36 δισ. ευρώ, αλλά τα κόμματα δεν αναγνωρίζουν τη σημασία τους.

«Παίρνουμε 18,2 δισ. ευρώ που δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε και εσείς δεν αναγνωρίζετε και μηδενίζετε όλη τη προσπάθεια που κάνει η ελληνική πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαθανάσης.


Τι προβλέπει η συμφωνία για την έξτρα χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρόσθετη χρηματοδότηση στη χώρα μας ύψους 4,7 δισ. ευρώ, καθώς και διάθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ.


Βουλή: Τι απάντησαν Φάμελλος και Κατρίνης

Στη προσπάθεια του, πάντως, να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματος του, ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για κυβερνητικό σχέδιο να μοιράσει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αφήσει τη πρόσβαση στους πόρους του ταμείου σε «λίγους και εκλεκτούς».