Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, δίνει τη δική του απάντηση στο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, για την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ του νομοσχεδίου για πρόσθετη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας: «Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης "αναρωτιέται" γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε "παρών" στον επιπλέον δανεισμό 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως λέει η ΝΔ, δεν ψηφίσαμε την "επιπλέον χρηματοδότηση" της χώρας. Χρηματοδότηση για ποιους, όμως; Ταμείο Ανάκαμψης για ποιους, όμως;» τονίζει με νόημα ο κ. Κατρίνης.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στοιχειοθετεί τη στάση του κόμματός του επί τη βάση του ότι «το 85% των δανειακών πόρων έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 97% των επιχειρήσεων της χώρας».
«Όταν τα 4,5 δισ. δανείων έχουν δοθεί σε 200 όλες και όλες επιχειρήσεις σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων και 700.000 ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ, με το 99% των επιχειρήσεων να αποκλείεται εξαρχής, αφού όλες και όλες 500 έχουν υποβάλει αίτηση για τα δάνεια», εξηγεί.
Κλείνοντας, ο κ. Κατρίνης καταγγέλλει πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κομμένο και ραμμένο για επιχειρήσεις που έχουν 3 χαρακτηριστικά: «1) Είναι πολύ λίγες 2) Είναι πολύ μεγάλες 3) Είναι πολύ φιλικές προς τη ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, είχε υποστηρίξει πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα. Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων και ρεαλιστικών αντιπροτάσεων, αγωνίζονται με κάθε τρόπο, εντός και εκτός συνόρων, για να υπονομεύσουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και τη χρηματοδότηση της χώρας».

Η ανάρτηση του Μιχάλη Κατρίνη

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης «αναρωτιέται» γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» στον επιπλέον δανεισμό 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως λέει η ΝΔ, δεν ψηφίσαμε την «επιπλέον χρηματοδότηση» της χώρας.

Χρηματοδότηση για ποιους, όμως;

Ταμείο Ανάκαμψης για ποιους, όμως;

1) Όταν το 85% των δανειακών πόρων έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 97% των επιχειρήσεων της χώρας.
2) Όταν τα 4,5 δισ. δανείων έχουν δοθεί σε 200 όλες και όλες επιχειρήσεις σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων και 700.000 ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ, με το 99% των επιχειρήσεων να αποκλείεται εξαρχής, αφού όλες και όλες 500 έχουν υποβάλει αίτηση για τα δάνεια.
3) Όταν δάνεια και εκταμιεύσεις παραμένουν «παρκαρισμένα» σε ενδιάμεσους φορείς και δεν διοχετεύοντει στην πραγματική οικονομία, με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προΰπολογισμού της Βουλής να επισημαίνουν την καθυστέρηση διοχέτευσης των πόρων.
4) Όταν η αδιαφάνεια κυριαρχεί παντού, αφού κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται οι προκαταβολές, σε ποιους υπεργολάβους κατευθύνονται οι πόροι, ποια έργα απεντάχθηκαν, ποιοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι των χρημάτων.

Ένα Ταμείο Ανάκαμψης κομμένο και ραμμένο για επιχειρήσεις που έχουν 3 χαρακτηριστικά:

1) Είναι πολύ λίγες
2) Είναι πολύ μεγάλες
3) Είναι πολύ φιλικές προς τη Ν.Δ.