«Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τις συνεννοήσεις που θα κάνουμε με τα συναρμόδια στο θέμα αυτό υπουργεία σε ό,τι αφορά διορισμούς και προσλήψεις. Ανάλογα με τα οικονομικά και τα χρήματα τα οποία θα μας δοθούν θα προτεραιοποιήσουμε τον διορισμό τέτοιων ειδικοτήτων» είπε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, στα Παραπολιτικά 90,1 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ερωτηθείσα αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κάλυψη κάθε σχολείου με ψυχολόγο.
«Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 4.000 ψυχολόγοι και καλύπτει ένας ψυχολόγος πέντε σχολικές μονάδες. Πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα σε κάθε σχολική μονάδα βεβαίως αν συμβεί ένα περιστατικό κατά την ημέρα που δεν είναι στην σχολική μονάδα πηγαίνει και επιλαμβάνεται. Σκοπός είναι να είναι ένας σε κάθε σχολείο», συμπλήρωσε.

H Ζέττα Μακρή στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  11-04-24


Τι είπε η Ζέττα Μακρή στα Παραπολιτικά 90,1

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο μπορεί να ενόχλησε κάποιους ψηφοφόρους της ΝΔ

Και εγώ θεωρώ ότι μπορεί να ενόχλησε, και ως βουλευτής επαρχίας μπορώ να σας πω ότι όντως ενόχλησε. Επίσης πιστεύω ότι θα υπάρξει μια μερίδα του κόσμου, όχι μεγάλη, που με τη βεβαιότητα του ότι ο Μητσοτάκης θα παραμείνει πρωθυπουργός και νιώθει ασφαλής επειδή το τιμόνι βρίσκεται στα χέρια του ενδεχομένως και να κάνει μια επιλογή που δεν θα την έκανε κάτω από άλλες συνθήκες. Στο χέρι μας όμως είναι να τους πείσουμε ότι το να παραμείνει η ΝΔ με ισχυρή εκπροσώπηση στις ευρωεκλογές σημαίνει και ισχυρή παρέμβαση στις αποφάσεις που λαμβάνονται και επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων.

Αναφορικά με την εθνική καμπάνια για το ενδοσχολικό εκφοβισμό και τα μέτρα αντιμετώπισής του

Ήδη από την προηγούμενη τετραετία εφαρμόζουμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων και διδάσκουμε μεταξύ άλλων το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τώρα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο με διαδικασίες μάθησης και διδασκαλίας θα ενεργοποιείται ο ενεργός πολίτης. Θα εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μέσα στο καλοκαίρι ώστε να διδάξουν τα παιδιά μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο σε συγκεκριμένη συμπεριφορά ώστε να συνειδητοποιουν τα παιδιά ότι ως ενεργοί πολίτες, ως μαθητές και ως ενήλικοι αργότερα έχουν δικαιώματα αναμφίβολα και έχουν και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κάλυψη κάθε σχολείου με ψυχολόγο

Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τις συνεννοήσεις που θα κάνουμε με τα συναρμόδια στο θέμα αυτό υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σε ότι αφορά διορισμούς και προσλήψεις. Ανάλογα με τα οικονομικά και τα χρήματα τα οποία θα μας δοθούν θα προτεραιοποιήσουμε τον διορισμό τέτοιων ειδικοτήτων. Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 4.000 ψυχολόγοι και καλύπτει ένας ψυχολόγος πέντε σχολικές μονάδες. Πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα σε κάθε σχολική μονάδα βεβαίως αν συμβεί ένα περιστατικό κατά την ημέρα που δεν είναι στην σχολική μονάδα πηγαίνει και επιλαμβάνεται. Σκοπός είναι να είναι ένας σε κάθε σχολείο.

Οι γονείς στην συντριπτικότατη πλειοψηφία τα θέλουν τα μέτρα.