Τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, με επείγουσα διαδικασία, καταδίκασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκης, ενώ άμεσα έσπευσε να απαντήσει και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, για την ψηφοφορία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι "δυστυχώς και σήμερα η ομάδα των Πρασίνων αντιδρώντας στις αλλαγές, καταδίκασε ως αβάσιμη και αντιδημοκρατική πρωτοβουλία την ταχεία διαδικασία που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο".

Πρόσθεσε ότι "κατά της διαδικασίας στράφηκε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην είναι παρόντες στην ψηφοφορία".

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη αυτό "αποδεικνύει περίτρανα τη σημασία της σύνθεσης του ευρωκοινοβουλίου".

Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε πως η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη "σημερινή ψηφοφορία έδειξε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των αγροτών και ποιος όχι. Οι μάσκες έπεσαν"!

Και συμπλήρωσε "είναι μια απόδειξη που θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι αγρότες αφού οι αποφάσεις της ΕΕ καθορίζουν την καθημερινότητά τους, όταν στις 9 Ιουνίου πάμε στις κάλπες για ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο".

Η απάντηση του Νίκου Παπανδρέου για την ψηφοφορία της ΚΑΠ

Με ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου με αφορμή την ψηφοφορία για την επείγουσα διαδικασία για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που υπερψηφίστηκε στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες δηλώνει ότι είναι αυτονόητα υπέρ. Αυτή βεβαίως είναι και η επίσημη θέση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.

Εξαιτίας τεχνικού λάθους καταχωρήθηκε ως αρνητική η ψήφος του, όμως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο κ. Παπανδρέου προέβη σε διόρθωσή της από αρνητική σε θετική.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την απορρόφηση των κονδυλίων, την ταχύτητα των αποζημιώσεων και τα προβλήματα που μαστίζουν τον αγροτικό κόσμο αλλά και τον καταναλωτή, και όχι με τεχνικά λάθη, προκειμένου  να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες.