Μεγάλη είναι η ικανοποίηση για τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πάνω από 60.000 άτομα προσήλθαν στις κάλπες για την επιλογή των επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία λειτούργησε απρόσκοπτα, ενώ δόθηκε παράταση να κλείσουν οι κάλπες στις 21:00, ύστερα από έγκριση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δύο θέσεις - από τις 47-  θα καταλάβουν ο Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ στις 5 θέσεις που απομένουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει πρόσωπα της δικής του επιλογής.

Όπως έχει δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης στις παρουσιάσεις των υποψηφίων η διαδικασία είναι «καινοτόμα» καθώς «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Στην ψηφοφορία τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ηλεκτρονικά και δια ζώσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ηλεκτρονικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από την ομογένεια, ενώ  με τον ίδιο τρόπο ψήφισε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα σήμερα σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Στην Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αφού - όπως λένε - η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασαν τις αναμενόμενες προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των υποψηφίων θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα, ωστόσο μπορεί και αργά το βράδυ της Κυριακής, αν το επιτρέψει η ηλεκτρονική καταμέτρηση, να βγουν τα ονόματα των αποδήμων.

Να σημειωθεί ότι τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσαν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.