Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Μανώλης Κεφαλογιάννης στα Παραπολιτικά 90,1: “Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη πια δεν είναι ελληνο-αλβανικό αλλά είναι ευρω-αλβανικό”

Αναφορικά με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, είπε: «Βλέποντας κανείς τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, μπορεί να καταλάβει ότι έχουμε δύο διαφορετικές λογικές, αυτή τη λογική που χαρακτηρίζει το δικό μας και που επιμένουμε πολιτικά, που θέλουμε να υπάρχουν κοινωνικές εκπροσωπήσεις, διανοούμενοι, άνθρωποι του πολιτισμού, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και η άλλη που επιλέγει σε πολύ μεγάλο βαθμό να υιοθετήσει τη λογική των celebrities, του star system. Αυτά επιστρατεύονται ιδίως από τα μεγάλα κόμματα, για να δείξουν εικονικές διαφορές, όταν δεν έχεις να πεις πιο ουσιαστικά πράγματα. Όταν δεν έχεις να πεις διαφορετικά πράγματα, προσπαθείς να δείξεις ότι η διαφορά σου είναι ένας λυγερόκορμος, ένας χαμογελαστός, ένας ευθυτενής».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε να δείξει τίποτα άλλο, τότε που έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Αλέξη Γεωργούλη, απάντησε: «Δεν ήταν στην ίδια ένταση, αλλά δεν εν πάση περιπτώσει δεν νομίζω ότι ήταν μια σωστή και τελικά επιτυχημένη επιλογή».

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε: «Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής αποτυπώνουν αυτό που αισθάνεται η ελληνική κοινωνία, δηλαδή ένα κενό αντιπολίτευσης, μια κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει πολιτική έκφραση, μια δυσαρέσκεια ταυτόχρονα για τις μεγάλες επιλογές της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας και αυτό όλο δημιουργεί μια αμηχανία στον κόσμο. Αν τελικά ο κόσμος πάει να ψηφίσει και βρει τους δρόμους της πολιτικής του έκφρασης, νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα που θα είναι ένα «χαστουκάκι» για την κυβέρνηση της ΝΔ και με πολλαπλά μηνύματα σε όλους τους υπόλοιπους».

Ερωτηθείς πως βλέπει την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι μπορεί να φτάσει και το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα 17-18%, απάντησε: «Το ποσοστό αυτό ήταν ένα ποσοστό ήττας, το χαρακτηρίζαμε όλοι μας ως εκλογική συντριβή, άρα κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος ξαναπιάνοντας ένα ποσοστό το οποίο συνιστούσε εκλογική συντριβή. Από εκεί και πέρα βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το 45% των παλιών του ψηφοφόρων αλλά τους υποκαθιστά με άλλους άρα έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνεχίζει την πορεία μετάλλαξής του και για αυτό θεωρώ ότι στην πλειοψηφία τους οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες δεν βλέπουν τον εαυτό τους μέσα εκεί. Κάτι άλλο πιάνει να δούμε που θα καθίσει. Όταν το μισό της χαμηλής ήδη εκλογικής σου βάσης δεν εκφράζεται πολιτικά και έχει τις ενστάσεις του αυτό πρέπει να προβληματίσει αυτούς που έχουν απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ».


Σκουρλέτης: Η υποψηφιότητα Μπελέρη ικανοποιεί κάποιες σκοπιμότητες, έναν ανταγωνισμό της ΝΔ με την ακροδεξιά

Για την υποψηφιότητα Μπελέρη, είπε: «Ο κ. Μπελέρης έχει γνωστή διαδρομή, συμμετείχε σε μια δεξιά παρακρατική οργάνωση, άρα ο λόγος της υποψηφιότητάς του περισσότερο ικανοποιεί κάποιες σκοπιμότητες εσωτερικές στον πολιτικό χώρο, έναν ανταγωνισμό της ΝΔ με την ακροδεξιά. Δεν βοηθάει την εξωτερική μας πολιτική, γι’ αυτό και κύκλοι του υπουργείου των Εξωτερικών έχουν μεγάλες ενστάσεις. Δημιουργούν ενδεχομένως μια καινούργια εστία».

Τέλος, στην ερώτηση αν η υποψηφιότητά του και η ενδεχόμενη εκλογή του βοηθήσει στην αποφυλάκισή του, απάντησε: «Δεν το ξέρω, αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του κράτους δικαίου στην Αλβανία».

O Πάνος Σκουρλέτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  17-04-24