Τεράστιο χαρακτήρισε η Έλενα Ράπτη το αποτύπωμα του γαστρονομικού τουρισμού στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος. Ειδικότερα, η κ. Έλενα Ράπτη ως Υφυπουργός Τουρισμού με αρμοδιότητα τις ειδικές μορφές τουρισμού, παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2024 και μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι προτεραιότητα μου. Το αποτύπωμά του είναι τεράστιο στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς ανοίγει τους ορίζοντες με εξωστρέφεια σε κάθε περιοχή της.

Οι Χρυσοί Σκούφοι επί 30 χρόνια είναι μια συνταγή επιτυχημένη που κρίθηκε στο χρόνο σε διάρκεια και σε ποιότητα.

Εξελίχθηκαν σε θεσμό που προβάλει και γιορτάζει την Ελληνική Γαστρονομία και την οδηγεί κάθε χρόνο και πιο ψηλά.

Ο ενθουσιασμός των νέων και η εμπειρία των παλαιότερων Ελλήνων σεφ μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Ο ρόλος μας είναι να είμαστε παρόντες για να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων σεφ και των επιχειρηματιών της εστίασης».

photoselenarapti_χρυσοι_σκουφοι__4_


photoselenarapti_χρυσοι_σκουφοι__2_