Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στην κεντροαριστερή πολυκατοικία λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς το διακύβευμα αυτών των κομμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποιος θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους της ευρύτερης Αριστεράς ότι αυτός μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Διαβάστε εδώ: Στην Πάρο ο Κασσελάκης: Η κουβέντα με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν και η συνομιλία με αντιστασιακό

Με βάση τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να αποτελεί -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- τον βασικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι για απειλή δημοσκοπικά τη Ν.Δ., αλλά γιατί δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ μέχρι πρότινος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν σε περιδίνηση εσωκομματικών προβλημάτων.

Όπως είναι φυσικό, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρεί να απαξιώσει τον Στέφανο Κασσελάκη στα μάτια των ψηφοφόρων, καθώς το ΠΑΣΟΚ δείχνει να βρίσκεται στην τρίτη θέση χωρίς καμία δυναμική για να χτυπήσει τον δεύτερο.

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον πρόεδρό του», σχολίασαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσαν: «Σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας "σωσίβιο" για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές. Να του επισημάνουμε ότι ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Έκαστος εφ' ω ετάχθη».


Επίθεση Χαρίτση και Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή φαίνεται να αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Νέα Αριστερά, αφού χθες τόσο ο επιλεφαλής της Κ.Ο. των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί οριστικά», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Δεν μπορεί με αυτή την ηγεσία να σταματήσει η εκφυλιστική μετάλλαξη του χώρου». Και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο, ένα άλλο ύφος και ένα άλλο ήθος. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος ενέπνευσε και τον οποίο οι πολίτες εμπιστεύτηκαν για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμη και άνθρωποι που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ για συναισθηματικούς ή τακτικούς λόγους ασφυκτιούν με τον αρχηγικό αυταρχισμό και την κανονικοποίηση του "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια" που επιχειρεί η ηγεσία».

Πηγές της Κουμουνδούρου απαντώντας στην επίθεση των δύο στελεχών έλεγαν ότι «η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει "αντιπολίτευση" στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και στην επισήμανση της "αφηρημάδας" της από τους δημοσιογράφους. Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει; Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξή τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με… τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Στέφανος Κασσσελάκης πραγματοποιεί «ναυτική εκστρατεία», καθώς θα επισκεφθεί μέσα σε 10 ημέρες 29 νησιά του Αιγαίου.

Από το Σάββατο που ξεκίνησε έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στην Κύθνο, τη Σύρο, την Πάρο, ενώ θα φτάσει μέχρι τη Ρω και τους Αρκιούς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σύρο επισκέφθηκε τα λατομεία του νησιού αλλά και το νοσοκομείο, όπου μίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους. «Δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης από το νοσοκομείο της Σύρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδες.
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε μάλιστα, και η τελική πεντάδα που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελείται από πρόσωπα που το καθένα χωριστά δίνει το δικό του στίγμα στην κοινωνία. Φυσικά η Μέλπω Λεκατσά αποτελεί το βαρύ χαρτί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι πρόκειται για μία αγωνίστρια της Αριστεράς η οποία χαίρει εκτίμησης όλου του δημοκρατικού κόσμου, δεδομένου ότι είναι ευρέως γνωστή η αντιδικτατορική της δράση.