Τη δική του απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη, που έκανε λόγο για εκπρόθεσμη κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, έδωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. 

Σε αυτήν έκανε λόγο για «υποκρισία» από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «εμπεριστατωμένο κείμενο», λέγοντας ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα», χωρίς πάντως να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο ότι, ενώ η σχετική προθεσμία έληγε στις 20 Απριλίου, το υπόμνημα κατατίθεται 3 ημέρες μετά.

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημειώνει:

«Είναι υποκριτικό και εξοργιστικό να «κουνάει το δάκτυλο» στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης για δήθεν απουσία μας από ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση των «Σπαρτιατών».
Ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει καλά ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023, που οδήγησαν στις γνωστές παλινωδίες με την εκλογή του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Τότε, είχαμε ζητήσει τη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει εμπεριστατωμένο κείμενο που αναδεικνύει όλες αυτές τις ολιγωρίες και ξεκαθαρίζω ότι σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα.
Ας πάψει ο κ. Μαρινάκης τους βερμπαλισμούς κι ας αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Στη δήλωσή του νωρίτεερα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:

«Μόλις χθες αναρωτιόμασταν ως κυβέρνηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Σπαρτιάτες. Σήμερα πήραμε την απάντηση.

Πριν από λίγο ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, μας ενημέρωσε ότι αποφάσισαν (και μάλιστα μετά από σύσκεψη και με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο), να καταθέσουν «σήμερα κιόλας» υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών.
Σήμερα! Ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία, προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη.

Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά την Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις».

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο κανάλι της Βουλής για το θέμα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωσε πως για την υποβολή του υπομνήματος έγινε χθες συνάντηση στο κόμμα της Κουμουνδούρου, με το σχετικό υπόμνημα να κατατίθεται σήμερα: «Χτες, είχα μια συνάντηση ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης, μαζί με τους συνεργάτες μου και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου, θα καταθέσουμε υπόμνημα σήμερα κιόλας».

Αυλωνίτης: Θα καταθέσουμε σήμερα κιόλας υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών - Η προθεσμία παρήλθε 20/4