Εκτός ευρωεκλογών μένουν οι Σπαρτιάτες, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακήρυξε συνολικά 31 από τα 46 κόμματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή, προκειμένου να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Με ομόφωνη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» στα 31 κόμματα και άφησε εκτός από τους Σπαρτιάτες και άλλα 14 κόμματα, τα οποία δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν.

Τι ζητούσε η Νέα Δημοκρατία με το υπόμνημά της στον Άρειο Πάγο 

Τις προηγούμενες ημέρες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, υπογραμμίζοντας τις σχέσεις του κόμματος με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα, η Ν.Δ. στο υπόμνημά της σημείωνε ότι πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη του κόμματος και ζητούσε τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι εξελίξεις αναμένονται για τους Σπαρτιάτες και με την απόφαση του Εκλογοδικείου ενώπιον του οποίου έχουν συζητηθεί ενστάσεις κατά της εκλογής βουλευτών του κόμματος, ενώ αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -πλην του αρχηγού- για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.