Στα 30 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως «ήταν ένας πολιτικός που πίστευε στην Ελλάδα και τους Έλληνες, πάνω από τα κόμματα».

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από τον θάνατο ενός σπουδαίου πολιτικού και εμπνευστή του ΕΣΥ

«Λένε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας και της Ελλάδας είναι απρόσμενο. Εγώ λέω ότι απρόσμενο είναι το μέλλον γι' αυτούς που δεν προβλέπουν, για αυτούς που δεν προσβλέπουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Αισθάνομαι πραγματικά μικρός για να μιλήσω για έναν πολιτικό όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, τον οποίο η γενιά μου γνώρισε και γνωρίζει κυρίως μέσα από το έργο και την παρακαταθήκη του. Ο υπουργός που ταυτίστηκε με τη δημιουργία του ΕΣΥ, την κατασκευή και στελέχωση νοσοκομείων, κέντρων υγείας και αγροτικών ιατρείων σε κάθε νομό στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που με το έργο του θεμελίωσε τη δημόσια υγεία σε κάθε άκρη της Ελλάδας», υποστήριξε ακόμη ο κ. Χρηστίδης.


"Ο Γιώργος Γεννηματάς ήταν ο υπουργός της εθνικής συμφιλίωσης"

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Γεννηματάς ήταν «ο υπουργός της εθνικής συμφιλίωσης που ταύτισε το όνομά του με την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του Δημοκρατικού Στρατού αλλά και την ψήφο στα 18. Ο πολιτικός που πίστευε στην Ελλάδα και τους Έλληνες, πάνω από τα κόμματα. Ο πατέρας που λάτρευε τις κόρες του, ο σύζυγος που στήριζε τη γυναίκα του, ο φίλος που έμεινε για πάντα χαραγμένος στους φίλους του. Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα συναισθήματα που γεννά κάθε αναφορά στο όνομά του δείχνουν την ουσιαστική αποδοχή και τη βαθιά αγάπη που έχει ο ελληνικός λαός στον Γιώργο Γεννηματά».
«Είμαι τυχερός για όσα έμαθα για εκείνον, μέσα από τις περιγραφές της Φώφης Γεννηματά και των φίλων που συναντήσαμε σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.