«Τις νομικές αυτές ενέργειες εμείς τις θεωρούμε ύψιστο και ελάχιστο δημοκρατικό και πολιτικό καθήκον που πρέπει να αναλάβουμε» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στις  νομικές ενέργειες που οφείλουν να υλοποιούνται, με αφορμή το υπόμνημα που κατατέθηκε και από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αποτροπή της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Παράλληλα, ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ειδικότερα, ο κ. Μάντζος αναφερόμενος στο θέμα των Σπαρτιατών τόνισε:  «Τις νομικές αυτές ενέργειες εμείς τις θεωρούμε ύψιστο και ελάχιστο δημοκρατικό και πολιτικό καθήκον που πρέπει να αναλάβουμε. Και το κάναμε και στη Βουλή με την ψήφο μας, το κάναμε και με το υπόμνημά μας. Θεωρούμε ότι κάθε κόμμα του δημοκρατικού τόξου οφείλει να λάβει κάθε πρωτοβουλία ώστε να υποβοηθήσει τη δικαιοσύνη. Δεν την αντικαθιστά κανείς, εκείνη αποφασίζει», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, υπογραμμίζοντας δε ότι «ο χρυσαυγιστισμός είναι ένας τρόπος δράσης που ξεφεύγει από τα πολιτικά κόμματα. Υπάρχουν “Σπαρτιάτες” στην κοινωνία».  

Στο στόχαστρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μπήκε, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη μη κατάθεση υπομνήματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας: «Ως κόμματα και ως πολίτες δεν είμαστε βαστάζοι της δικαιοσύνης. Την υποστηρίζουμε. Ήταν ατυχέστατη η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Και αυτό αποδεικνύεται από τα κοπλιμέντα που τους επιφύλαξε ο κ. Στίγκας χθες. Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι αξιοπρέπεια για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό; Θα πάει και στη Μακρόνησο να κάνει TikTok ο κ. Κασσελάκης να μας πει γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά των διαδόχων των Χρυσαυγιτών; Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν τιμά την Αριστερά και τους αγώνες που έχει δώσει».  

Στον απόηχο, παράλληλα, του πρωτοφανούς επεισοδίου που έλαβε χώρα χθες στη Βουλή, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, και τη σωματική και τη λεκτική» καλώντας, παράλληλα, «να μην ξεχνούμε ότι ο κ. Βελόπουλος σχεδόν παραίνεσε σε άσκηση βίας μέσα στις εκκλησίες».  

Σχολιάζοντας, τέλος, την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε πως «τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά ακόμα μιλάμε για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, ακόμα είμαστε δεύτεροι -και ανεβαίνουμε- στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, και το νέο μοτίβο της κυβέρνησης είναι “για να μην πας στο ιδιωτικό, θα πληρώνεις και στο δημόσιο”. Καταλαβαίνετε πόσο πληγωμένο είναι το ΕΣΥ και πόσα πρέπει να κάνουμε για να το ανατάξουμε. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα και στις ευρωπαϊκές εκλογές ώστε να θεραπεύσουμε την ασυμμετρία του πολιτικού συστήματος και να μειώσουμε τις ανισότητες με ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».