Ένα «αλαλούμ» φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ελληνική Λύση, που μοιάζει να στοχοποιεί ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον απόηχο των δηλώσεών του από το Δήλεσι, όπου επισκέπτεται δομές της Αρχιεπισκοπής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη μία πλευρά ο Κυριάκος Βελόπουλος επιχείρησε να κινηθεί πιο... ουδέτερα, κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση» από τη Ν.Δ., από την άλλη πλευρά ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά σε βάρος του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Χήτας: "Νομίζαμε ότι τις δηλώσεις τις έκανε ο Παύλος Μαρινάκης - Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος"

«Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος», είπε ειδικότερα μιλώντας στην Ολομέλεια ο Κώστας Χήτας και πρόσθεσε:

«Υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της Ν.Δ. στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας. Ο πρόεδρός μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση - μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε. Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η Ν.Δ. μας στενοχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος. Προεκλογικά, ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος».

Βελόπουλος: Η δήλωση Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη

Νωρίτερα, κινούμενος σε άλλο μήκος κύματος, ο Κυριάκος Βελόπουλος θέλησε να... σηκώσει το γάντι απαντώντας στον Ιερώνυμο, θεωρώντας ότι αναφέρεται σε μια «παραποιημένη» δήλωσή του, που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες και καλούσε τους βουλευτές της Ν.Δ. που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο να μην πηγαίνουν στην εκκλησία.

Κινήθηκε, δε, σε σαφώς ηπιότερους τόνους, σημειώνοντας πως συμφωνεί με τον Αρχιεπίσκοπο, του οποίου οι δηλώσεις «εργαλειοποιούνται από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει:

«ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

-ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

-Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ:

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

-ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».

Ιερώνυμος: "Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος"


Νωρίτερα, μιλώντας από το Δήλεσι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας. Όπως είπε στις δηλώσεις του, «η πατρίδα έχει ανάγκη τη συνεργασία», ενώ σημείωσε πως η «σταθερή γραμμή μας» είναι «ο λόγος του Θεού».

Ειδικότερα, μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του, ο Αχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της, «ακούμε το ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός».

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», πρόσθεσε.

Ιερώνυμος: «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, κινούμαστε με αυτά που λέει το Ευαγγέλιο»

Και συνέχισε: «Σεβόμαστε τις απόψεις μας και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν. Κάνουμε αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, ο χρόνος θα δείξει. Κινούμαστε με αυτά που λέει το Ευαγγέλιο», ενώ σημείωσε επίσης πως «δεν χαλάμε τις Άγιες μέρες με μικροπρέπειες».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μάς καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον». «Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία», συμπλήρωσε ο Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tw3omtgxy1)