Υψηλοί ήταν οι τόνοι που επικράτησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για την κακή, όπως υποστήριξαν, κατάσταση στον χώρο της υγείας.

Γεωργιάδης: Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, μπορεί να έρθει κάποιος εδώ να μιλήσει - Ήρθατε να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους 

«Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο. Δεν μπορείτε να λέτε 'ου' όταν οι ιερείς λένε ευχές. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλετε μπορεί να έρθει κάποιος εδώ να μιλήσει. Διαλέξτε έναν να έρθει εδώ να πει τα αιτήματά σας. Ήρθατε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.


Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης παραχώρησε το βήμα στο στέλεχος από την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, Ζήνα Κακναβάτου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο υπουργός, αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

«Ο χαρακτηρισμός «κάφροι» είναι γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «οι κανονικοί άνθρωποι αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση».

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σημείωσε ότι «η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει να ενισχυθεί το βόρειο Αιγαίο σε προσωπικό και οχήματα ενώ για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου.