Επιστρέφει σε πλήρη προεκλογική δράση η Νέα Δημοκρατία, μετά τη μικρή ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα και καθώς απομένει ένας μήνας πλέον προεκλογικής περιόδου πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα: Η µάχη της ευρωκάλπης: Η ''γαλάζια'' επιδίωξη για 33%, οι νέες, θολές δεξαµενές του ΣΥΡΙΖΑ και η κρίσιµη ώρα για το ΠΑΣΟΚ


Ευρωεκλογές 2024: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο σε Χίο και Χαλκίδα 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ο οποίος σήμερα έχει την τακτική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- θα μεταβεί αύριο το απόγευμα στη Χίο, όπου την Παρασκευή το πρωί θα συνομιλήσει με πολίτες, θα επισκεφθεί το στρατόπεδο του νησιού και θα έχει σύσκεψη με τους Δημάρχους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Δημαρχείο Χίου. Η Χίος είναι ένα από τα νησιά όπου εφαρμόζεται το νέο καθεστώς της βίζας εξπρές για τους Τούρκους πολίτες και ήδη έχει επωφεληθεί σημαντικά από τις αυξημένες τουριστικές ροές από τη γείτονα χώρα.

Επόμενος σταθμός των περιοδειών του πρωθυπουργού είναι η Χαλκίδα, όπου αναμένεται η εκκίνηση των έργων για την παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών και άλλες παρεμβάσεις στις υποδομές.

Μετά το ταξίδι στην Τουρκία, περιοδεία Μητσοτάκη σε Κομοτηνή, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία

Μετά την επιστροφή του από την Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, σειρά έχει η βόρεια Ελλάδα: Πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι η Κομοτηνή και έπονται Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Η αισιοδοξία Μητσοτάκη και το διακύβευμα 

Ο κ. Μητσοτάκης, στις συζητήσεις που είχε προ ημερών ανά ομάδες με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα και εκτιμά ότι πρέπει να προβληθεί πιο εμφατικά το κυβερνητικό έργο, το οποίο όπως τονίζει είναι πολύπλευρο και έχει σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα να δείξει.

Παράλληλα, επειδή η κάλπη αυτή είναι ευρωπαϊκή, θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων και το γεγονός –όπως τονίζει- ότι η ΝΔ είναι η μόνη αληθινή ευρωπαϊκή παράταξη στη χώρα. Πέρα από την ιστορία της, υπογραμμίζει τις πρόσφατες επιτυχίες με την θεσμοθέτηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τη γενναία χρηματοδότηση της Ελλάδας με 36 δις ευρώ, το νέο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, τις παρεμβάσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική κ.ά.

Πρόσφατα δε έθεσε δε και το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών: «Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα κριθεί ποια είναι η πολιτική δύναμη εκείνη η οποία είναι ικανή να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους για τη χώρα μας, όπως τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ποια θα είναι η πολιτική δύναμη εκείνη η οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει μια πιο ευέλικτη Κοινή Αγροτική Πολιτική για τους αγρότες μας. Ποια θα είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα διαμορφώσει τη στάση της Ευρώπης στο μεταναστευτικό ή θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας αυτόνομης στρατηγικής άμυνας της ηπείρου μας. Όπως την 9η Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δηλώσουν τελικά με τον τρόπο τους αν επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει σε αυτή την τροχιά προόδου που ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια, μακριά από πειράματα και μακριά από νέες περιπέτειες».