Μέσα από τον νέο υγειονομικό χάρτη που σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία πρόκειται να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, που περιοδεύει από την Πέμπτη (09.05) στην ευρύτερη περιοχή.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και η υπό ανέγερση νέα πτέρυγα που θα ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς. Επόμενος σταθμός του ήταν τα Γρεβενά, όπου ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γενικό νοσοκομείο, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης.

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς, για το οποίο , όπως ανέφερε, υπέγραψε την πρώτη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορούν να γίνουν έργα και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Συνολικά από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης προβλέπονται έργα ύψους 2,1 εκατομμυρίου και από το ΕΣΠΑ, για τη νέα προγραμματική περίοδο, 12,2 εκατομμύρια που θα αναβαθμίσουν όχι μόνο το Νοσοκομείο της Καστοριάς αλλά και τα δύο Κέντρα Υγείας.

Στη σημερινή του επίσκεψη στην Καστοριά ο υπουργός υγείας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της γούνας των γουναεργατών και των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ιδιαίτερα από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, μετά τον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η διήμερη περιοδεία του κ. Γεωργιάδη θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τις επαφές που θα έχει στην πόλη της Φλώρινας